Bakan Pakdemirli suçunu itiraf etti! THK muhalif diye ormanın kül olmasına göz yummuş

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2019 Perşembe 10:35 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2019 Perşembe 5:11 pm

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin İzmir’deki yangını söndürmek için ‘uçmaz’ dediği uçakların 3’ünün uçuş sertifikaları ortaya çıkmıştı. Pakdemirli sertifikalara ilişkin, “THK’nın verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum. THK uçakları işimize yaramıyor. Almak zorunda değiliz” dedi. Pakdemirli, “Biz ihaleye veriyoruz. Benim teşkilatım bununla uçmak istemiyor, nokta. THK siyasetin oyuncağı olmuş. Kim uçmak istiyorsa uçsun, benim THK’ya bir lira borcum yok” ifadesini kullandı.

FETÖ’den tutuklu abisinin üniversitesinde doktora yaptı! Patatesten Ete, Adilerden maskaraya Bakan Pakdemirli’nin vukuatları

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes’e sıçrayan ve 3 gün sürdükten sonra ancak kontrol altına alınabilen orman yangınında gündeme gelen “THK uçakları”na dair tartışma sürüyor.

Bakan Pakdemirli’den skandal ‘yangın’ açıklaması: ‘Bu eski uçakları kullanamayız, çalıştırabilenler varsa buyursunlar’

Pakdemirli: THK uçakları işimize yaramıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz ihaleye veriyoruz. Benim teşkilatım bununla uçmak istemiyor, nokta. Bu uçaklar emniyetli olarak görülmüyor. Konu bitmiştir. En büyük filo nedir? 20 tane uçak nerede. Üç tane uçağın içinde motor yok. Vizontele filmindeki gibi. Hükûmetimize siyasi saldırı var. Kediye ciğer emanet etmek gibi, kendi bakımlarını yapamıyorlar. Bu sene 4 milyon Euro vermedik diye mi böyle oldu? THK’nın finansal koşullarından hükûmetimiz sorumlu değil. THK, siyasetin oyuncağı olmuş” diye konuştu.

Bakan Pakdemirli’nin ‘uçmaz’ dediği uçakların sertifikaları ortaya çıktı

THK yetkilisi: Para istemiyoruz, çağırsınlar, motor çalıştıralım

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Türk Hava Kurumu’na (THK) ait yangın söndürme uçaklarıyla ilgili olarak “Bu uçaklar eski, bozuk, yağ kaçırıyor” demesi üzerine konuşan bir THK yetkilisi, “Yangın söndürme uçaklarımız ne bozuk, ne eski, ne de yağ kaçırıyor. Para istemiyoruz, çağırsınlar, motor çalıştıralım” dedi.

THK’dan Bakan Pakdemirli’ye ‘uçak’ yanıtı: Para istemiyoruz, çağırsınlar motor çalıştıralım

Ne olmuştu?

Bakan Pakdemirlii, “Bugünkü şartlar itibarıyla THK’de olan uçaklar 6 tane var. 3’ünde motor yok, 3’ünün faal olduğu söyleniyor, birinin faal olmayacağını var saymak lazım. Sadece birinin yakıt almaya gittiğini düşünseniz, bir ring kurma durumu maalesef yok. Bugün itibarıyla Türkiye’de bize hizmet verecek bir uçak filosu maalesef bulunmuyor” açıklamasının ardından dün THK uçaklarının uçuş sertifikaları ve uçakların teknik özelliklerini içeren belgeler ortaya çıktı.

Belgelere göre uçaklar Bakan Pakdemirli’nin “Uçak 4 ton su alıyor, helikopter 2.5 ton” iddiasının aksine 5,5 ton su alabiliyor. Ayrıca “uçmaz” denilen uçakların 3’nün Sivil Havacılık Kurumu tarafından verilmiş 2020 yılına kadar geçerli sertifikaları bulunuyor.