Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Fiziki Gösterim Biletleri Satışta!

Yayın tarihi: 3 Haziran 2021 Perşembe 4:36 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe 4:36 pm

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde 5-11 Haziran tarihleri arasında yapılacak fiziki gösterimler, 1 Haziran’da açıklanan genelge uyarınca saat 22.00’deki sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ve CerModern’in kapalı salonunda izleyiciyle buluşacak. Festivali biletleri ise Biletix üzerinden bugün itibariyle satışa sunuldu.

4 Haziran’da düzenlenecek açılış ve ödül töreni ise pandemi koşulları ve yayınlanan genelge uyarınca kısıtlı sayıda katılımcı ile basına kapalı olarak gerçekleşecek. Tören festivalin YouTube hesabından, ABBTV YouTube hesabından ve ankara.com.tr üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Bu yıl Araftan Çıkmak temasıyla düzenlenen festivalde dünyanın 33 ülkesinden direnen, ilham veren ve dayanışan kadınların hikâyelerini anlatan yapımlar yer alıyor. Fiziki gösterim çizelgesine buradan ulaşabilirsiniz.

Festivalin çevrimiçi gösterimleri devam ediyor!

Festivalin Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan çevrimiçi gösterimleri ise Festivalscope üzerinden sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor. Festivalde dün gösterilen yönetmen Nunzia De Stefano’nun senaryosunu yazarken kendi çocukluğunun geçtiği konteyner mahalleden yola çıktığı, ufak tefek işler ile ailesini geçindirmeye çalışan on yedi yaşındaki Nevia’nın mahalleye gelen sirkle değişen dünyasını anlatan Nevia filmi sonrasında festival direktörü Azize Tan’ın yönetmen Nunzia De Stefano ile gerçekleştirdiği sohbet Festivalscope üzerinden izlenebilir.

Günün ikinci filmi Sofía Rocha’nın Arjantin’deki seks işçilerinin yollarının feminizmle kesişmesini ve hakları için verdikleri mücadeleyi anlattığı Sokaklara/Street Out dünya prömiyerini festivalde yaptı. Film gösteriminin ardından gazeteci Çiğdem Öztürk’ün sorularını yönetmen Sofía Rocha yanıtladı. Sofía Rocha; “Filmin galasının Türkiye’de yapılması bizim için kadınların yürüttüğü mücadele adına sembolik bir anlam taşıyor elbette. Orada çok büyük bir kadın hareketi ve feminist hareket olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de festivalin parçası olmaktan ötürü çok mutluyuz. Kadın hareketi sürekli mücadele etmeli, çünkü bütün bunlar elde edilen kazanımlar, çünkü kimse size hazır vermez bunu. Benim ve aslında film ekibinin de sahip olduğu görüş iyimser. Ülkelerin her birinde kadınların elde ettiği haklara bakılınca hepsinin teker teker, sökerek alınmış haklar olduğunu görüyoruz. Bence teslim olmamalıyız. Toplumun daha iyi olacağına, eskisi gibi devrimci dönüşümler yaşayacağına inanıyorum. Zaman, güç ve bir sürü insan demek bu, bir günde çözülecek mesele değil ama yapılabileceğine inanıyorum,” dedi.

Her iki film de 5 Haziran’a kadar Festivalscope üzerinden sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Festivalde Bugün / 3 Haziran

Çevrimiçi festivalde gösterimine başlanacak son filmler ise; Amanda Kernell’ın zorlu bir boşanma sürecinin ardından eşinde kalan çocuklarıyla görüşemeyen Alice’in her türlü riski alıp çocuklarını Kanarya Adaları’na kaçırışını anlatan Kış Tatili/Charter ve Farah Nabulsi’nin Bafta Ödüllü, Oscar adayı kısa filmi Hediye/The Present. Film, her sabah işe gitmek için İsrail devletinin Beytüllahim’le Kudüs arasına koyduğu kontrol noktasından geçen Yusef’in bu defa askeri bölgeden kızıyla geçişini konu ediniyor.

Festivalde gösterimi yapılan Dört Anne/Four Mothers ve Azap/Relic filmlerini izlemek için bugün son gün. Made in Bangladesh ve Walchensee Forever ise 4 Haziran’a kadar Festivalscope üzerinden erişime açık olacak.

Festival Biletleri

24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin biletleri çevrimiçi gösterim platformu Festivalscope üzerinden satışa sunuluyor. Her film programda belirlenen gün ve saatte gösterime açılacak, üç gün boyunca gösterimde kalacak.

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi ve CerModern’in kapalı salonunda yapılacak gösterimlerinin biletleri ise 3 Haziran’dan (bugün) itibaren Biletix üzerinden satılacak.

Bilet fiyatları

27 Mayıs-3 Haziran arasındaki çevrimiçi gösterimler için https://www.festivalscope.com/page/ucan-supurge-uluslararasi-kadin-filmleri-festivali/ adresinden bilet alınabiliyor.

Çevrimiçi gösterim için tek bilet 12 TL.

5-11 Haziran tarihleri arasında yapılacak fiziki gösterimlerin biletleri 3 Haziran Perşembe gününden itibaren Biletix üzerinden alınabilecek.

Bilet Fiyatları: öğrenci 12 TL, tam 20 TL.