Uçakta sakın bunları söylemeyin! THY uçağında ‘yasaklı kelime’ gözaltına aldırdı

Yayın tarihi: 24 Ekim 2023 Salı 6:23 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2023 Salı 6:23 pm

THY uçağında hostesle tartışan yolcu “Ne var yani çantamda bomba mı var?” deyince pilot uçuşu durdurup polis çağırdı. Yolcu gözaltına alınırken uçakta arama yapıldı.

Adana Havalimanı’ndan saat 15.00’te İstanbul’a uçacak olan Türk Hava Yolları’na ait TK-2461 sefer sayılı uçakta iddiaya göre bir yolcu ile kabin memuru arasında yolcunun çantasıyla ilgili tartışma çıktı.

BOMBA DİYİNCE POLİS ÇAĞIRILDI, GÖZALTINA ALINDI

Tartışma sırasında yolcu, “Ne var yani çantamda bomba mı var?” dedi. Kaptan pilotun talebi üzerine uçağa polis çağrıldı. Uçak, arama için taksi yoluna çekildi. Uçakta ve çantada arama yapan ekipler, herhangi bir olumsuzluğa rastlamadı. Yolcu, gözaltına alındı.

Alman televizyon kanalında bomba ihbarı! Binalar boşaltıldı

UÇAKTA SAKIN BUNLARI SÖYLEMEYİN

11 Eylül 2001 saldırılarından sonra uçaklardaa düzenlenen başta ABD olmak üzere neredeyse tüm ülkelerin sivil hava yollarında katı kurallar uygulanmaya başlandı. Bu katı kurallar arasında kullanılması yasak kelimeler de bulunuyor.

Örneğin Füze, bomba, cinayet, patlama, silah vb. gibi kelimeleri maksadı dışında, arkadaşınızla sohbette dahi kullansanız dahi bunu bir görevli duyarsa ya da şikayet edilirseniz gözaltına alınmanıza neden olabilir. Pilot bu durumda en yakın havaalanına acil iniş yapma yetkisine de sahip. (DHA)

THY, İtalya seferlerini iptal etti!