Üç ülke üç farklı sonuç: Brezilya, Çin aşısının koruma oranını açıkladı!

Yayın tarihi: 12 Ocak 2021 Salı 8:17 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2021 Çarşamba 12:52 am

Türkiye’nin de aralarında olduğu üç ülkenin Çin menşeili koronavirüs aşısına yapılan Faz-3 denemelerinde farklı sonuçlar elde edildi. Son olarak Brezilya’daki teste göre yüzde 50.38 oranında koruma sağladığı bildirildi.

Türkiye’nin de satın aldığı Çin menşeli CoronaVac aşısının Brezilya’daki Faz-3 denemelerinde yüzde 50.38 oranında koruma sağladığı bildirildi.

Aşıyı üreten Çin şirketi Sinovac’ın Brezilya’daki ortağı Butantan Enstitüsü, Faz-3 sonuçlarında elde ettikleri genel koruma oranının yüzde 50.38 olduğunu duyurdu.

SINOVAC AŞISINDA ÜÇ ÜLKEDE ÜÇ FARKLI SONUÇ

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, Butantan’ın klinik araştırma bölümünün medikal direktörü Ricardo Palacios, yeni oranın içinde klinik tedavi ihtiyacı hissetmeyecek derece hafif hastaların veya asemptomatik vakaların da bulunduğunu söyledi.

İLK OLARAK YÜZDE 78 KORUMA SAĞLADIĞI AÇIKLANMIŞTI

Butantan Enstitüsü geçtiğimiz perşembe günü yaptığı açıklamada aşının ağır hastalığı yüzde 100, orta ve hafif hastalığı ise yüzde 78 oranında engellediğini açıklamıştı. Fakat uzmanlar bu sonuçların ikincil olduğunu, kamuoyuna açıklanan az sayıda veriye göre aşının koruma oranının en fazla yüzde 63 olarak hesaplandığını öne sürmüştü.

Ensitütü, ülkenin ilaç düzenleme kurulu Anvisa’nın da acil onay için daha fazla veri talep etmesi üzerine bugün yeni bir açıklama yapılacağını duyurmuştu