Üç kişinin öldüğü trafik kazasında yaralanan oyuncu Ceyhun Fersoy taburcu edildi

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 11:10 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 11:10 pm

Amasya’da TIR’a arkadan çarpan minibüste bulunan tiyatro ekibinden üç kişi hayatını kaybetti. Kaza yaralı kurtulan  Oyuncu Ceyhun Fersoy, tedavi olduğu hastaneden taburcu edildi.

“Baş Belası” isimli tiyatro oyununu Çorum’da sergileyen oyuncuları taşıyan Aykut Bektaş yönetimindek minibüs, Amasya – Çorum kara yolu üzerinde Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki TIR’a arkadan çarptı.

Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralanan sürücü ve minibüsteki Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek, ambulanslarla Merzifon ve Suluova’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

Minibüs şoförü Aykut Bektaş  ile TIR şoförü Hacı Ahmet K. gözaltına alındı.

Kazada yaralanan Sergen Deveci can dostuyla buluştu

Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürücüden Aykut Bektaş tutuklanırken, diğer sürücü ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Oyuncu Ceyhun Fersoy, Amasya Sabuncuoğlu Şerafettin Hastanesi’nde tamamlanan tedavisi sonrası, akşam saatlerinde taburcu edildi. Fersoy, kentten ayrılarak uçakla İstanbul’a gitti. Kazadan yaralı kurtulan, Burak Gülçebi’nin aynı hastane servisinde tedavisinin sürdüğü, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

SERGEN DEVECİ’NİN SON DURUMU

Oyuncu Sergen Deveci’nin yaşadığı kaza sonrası tedavisine devam ediliyor. Deveci’nin boyun ve omurgasındaki kırıklar nedeniyle ameliyat edileceği öğrenildi.

Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, ameliyat ve sonraki süreçle ilgili ise şunları söyledi:

“Her omurga ameliyatının şahsa özel riskleri vardır. Çünkü her omurga kırığının da yeri ve boyutları birbirinden farklıdır. Arkadaşımızın başka hastalıklarının olmaması, yaşının genç olması gibi özellikler bu ameliyat açısından daha düşük risk kılıyor. Tabii her ameliyatın kendine göre riskleri vardır. Omurganın içinden geçen sinirler kollara bacaklara ve aşağıya doğru yayılıyorlar. O sinirlerin zarar görmemesi için tedbirler alınarak gerekli cerrahi müdahale yapılacak. Şu anki bulgular bu ameliyatı olması gerektiğine, olmadığı takdirde hasar oluşabileceğini gösteriyor. Ameliyat sonrası bu hasar riskinin ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Bunun için bir yüzde vermek, bu ameliyat yüzde yüz başarılı olacaktır demek mümkün değil. Ama en iyi yerde, en emin ellerde bu ameliyatın riski başka hastanelere göre biraz daha düşüktür. Ameliyat başarılı geçtiği takdirde bir haftaya kadar iyileşip evine taburcu olabileceğini düşünüyoruz.”