Üç ilde orman yangını!

Yayın tarihi: 13 Haziran 2024 Perşembe 3:36 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2024 Perşembe 3:36 pm

Çanakkale, Manisa ve İzmir’de orman yangını çıktı. Ekipler üç ilde de yangına havadan ve karadan müdahale etmeye başladı.

Manisa’nın Kula ilçesi Esenyazı Mahallesi yakınlarındaki ormanda saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 2 helikopter, 2 uçak, 10 itfaiye, 20 traktör, 4 arazöz, 3 su tankeri ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Ekiplerin, alevlere havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Çanakkale'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor - Son  Dakika Haberler

Çanakkale

ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Eceabat Yalova köyü yakınlarındaki ormanda saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekiplerin, alevlere havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

İzmir

İZMİR

İzmir’in Bornova ilçesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 uçak ve 3 helikopterle havadan, 6 arazöz ve orman işçileriyle karadan müdahale başladı. Söndürme çalışmaları sürüyor.

Gebze’de palet fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

Kaynak: DHA