Üç HDP’li vekil koronavirüse yakalandı

Yayın tarihi: 27 Haziran 2020 Cumartesi 4:25 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2020 Cumartesi 5:52 pm

HDP’de koronavirüs testi pozitif çıkan milletvekili sayısının 3 olduğu açıklandı. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda koronavirüse yakalanan vekillerin kimliklerini açıkladı.

Meclis’te yapılan testlerde bir HDP’li milletvekilinin sonucu pozitif çıkmıştı. Bugün HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç toplamda 3 HDP’li milletvekilinde koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Yazılı yapılan açıklamada vekillerin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Meclis’te personelden sonra HDP’li milletvekilinin de koronavirüs testi pozitif çıktı

HDP’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Daha önce de açıkladığımız gibi Grup salonumuzun da bulunduğu katta bir temizlik personelinin enfekte olduğu hafta başında tespit edilmiştir. Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştır.

Şu ana kadar yapılan testlerde toplamda 3 vekilimizin enfekte olduğu anlaşılmıştır. Vekillerimiz doktor kontrolü altındadır ve sağlık durumları iyidir.

Yeni bir gelişme olması durumunda kamuoyunu bilgilendireceğiz.”

MECLİS’TE VAKA SAYISI ARTIYOR

TBMM’deki vaka sayılarında her gün artış yaşanıyor. Meclis’te Covid-19 salgının başından bugüne kadar toplam 19 kişide virüs tespit edildiği açıklanmıştı. HDP’li vekillerle birlikte sayı 21’e çıktı.

Geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Parti Grubu’nun bulunduğu yerdeki çay ocağının bir kişide koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından kapatıldığını açıklamıştı.

TBMM’de koronavirüs alarmı: CHP Grubu alarm verdi

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda koronavirüse yakalanan vekillerin kimliklerini açıkladı.

Buna göre; HDP’de Mardin Milletvekili Pero Dündar, Şırnak Milletvekili Nuray İmir ve Muş Milletvekili Mansur Işık’ın testleri pozitif çıktı.

Saymaz, virüsün TBMM’de HDP katındaki çay ocağı çalışanından yayıldığı bilgisini aktardı.

İsmail Saymaz’ın paylaşımı şöyle;