Üç hakimin ‘baskı yaptı’ dediği Burhan Kuzu’dan açıklama: Koşa koşa giderim

Yayın tarihi: 12 Şubat 2020 Çarşamba 1:49 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba 1:49 pm

İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’nin tahliyesinde üç hakimin AKP’li Burhan Kuzu’nun kendilerini arayarak baskı yaptığını söylemesi üzerine Kuzu’dan açıklama geldi.

Hakkında ‘uyuşturucu ticareti, adam öldürmek, cinayete azmettirmek ve FETÖ üyeliği’ suçlamaları bulunan İranlı Naci Şerifi Zindaşti ve adamları yakalandıktan 6 ay sonra, 11 Eylül 2018’de dönemin İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan’ın gece yarısı verdiği bir kararla tahliye edildi.

Savcı Ercan Devrim, karara hemen itiraz etti. Ancak Zindaşti ve 5 adamından bir daha haber alınamadı. Kamuoyunda büyük tepki gelmesine neden olan ve yargı camiasında da tartışılan karar nedeniyle HSK inceleme başlattı. Konuyla ilgili hakim ve savcıların ifadeleri alındı. Sürece tanık olan tüm hakimler dönemin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Burhan Kuzu’nun kendilerini defalarca arayarak Zindaşti’yi serbest bırakmaları için baskı yaptığını anlattılar.

Zindaşti davasında üç hakimin ifadeleri ortaya çıktı: Burhan Kuzu defalarca…

Daha önce Zindaşti’yi tanımadığını ileri süren ancak Zindaşti’yle birlikte yemek yediği fotoğrafla belgelenen Burhan Kuzu, hakimlerin ifadelerinin ortaya çıkmasının ardından Twitter’dan açıklama yaptı. Kendisine yönelik iddiaların FETÖ kumpası olduğunu ileri süren Kuzu, öğrencisi olan hakimleri zaman zaman aradığını ama hayatı boyunca hiçbir hakime baskı yapmadığını iddia etti.

Burhan Kuzu’dan ‘Zindaşti davasında baskı yaptı’ diyen hakimlere yanıt

“ÖĞRENCİLERİM İLE ARA ARA GÖRÜŞÜYORUM”

Burhak Kuzu’nun mesajları şöyle:

Bir Anayasa Profesörü olarak, yetiştirdiğim yüzlerce öğrencim bugün hakim ve savcı olarak görev yapıyor. Öğrencilerim ile ara ara görüşüyorum. Bu gayet doğal. Ancak hayatım boyunca, hiçbir hakimi arayıp baskı yapmadım. İddialar gerçek dışıdır. Ortada asla bir baskı yoktur.

Zindaşti konusu, şahsıma karşı yürütülen ve AK Parti’ye zarar vermek istenen bir FETÖ kumpasıdır. Hiçbir hakimi arayıp baskı kurmadım. Ortada bir mahkeme kararı mı var? Yargısız infaz yapmayın.

Twitter üzerinden gerekli açıklamaları yaptım. Her arayan kanala bağlanmak ve cevap vermek zorunda değilim. Ben bir bilim adamı ve hukukçuyum. Savcılık ifadeye çağırırsa koşa koşa giderim. Tekrar ediyorum, hiçbir hakime baskı yapmadım. Cumhuriyet Gazetesi, FETÖ’nün yayın organıdır.