Türkiye’nin Koronavirüs grafiğine dikkat! Dünyada birinci

Yayın tarihi: 30 Mart 2020 Pazartesi 8:46 am - Güncelleme: 30 Mart 2020 Pazartesi 3:09 pm

New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin, koronavirüsün (Covid-19), Türkiye’de yayılma hızının, Çin, İran, İtalya gibi virüse bağlı vaka sayısının yüksek olduğu ülkelere oranla daha hızlı olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Selçuk Şirin resmî Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Üç gündür vaka sayısındaki gündelik artış, bu süreci bizden evvel yaşayan ülkelerden, çok daha hızlı bir şekilde yükseliyor.” ifadelerini kullandı.

Prof. Şirin, Türkiye’de görülen Koronavirüs vaka sayısının düşmesine yönelik önerilerini de paylaştı. Buna göre “Bu korkunç trendin makul bir seviyeye düşmesi için, 1) yeni önlemlere 2) alınan önlemlerin daha sıkı bir şekilde uygulanmasına ihtiyaç var.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Türkiye’deki korona vakaları dünya medyasında: Bu grafik endişe verici

 

 

TÜRKİYE’DEKİ VAKALAR DÜNYA MEDYASININ DA GÜNDEMİNDE

Koronavirüsü dünya genelinde yıkıma yol açarken, Türkiye’deki vakaların artış grafiği Avustralya’da bir haber bültenine konu oldu. Bültende Türkiye’nin 9 bin 217 vaka baz alındığında bu rakama en hızlı ulaşan ülke olduğuna dikkat çekildi.

Sosyal medyada bir anda yayılan videoda Avustralya’daki bir haber programı dünyadaki vakaları mercek altına aldı. John Hopkins Üniversitesi’nin verilerinin yansıtıldığı ekranda ülkelerde vakaların artış grafikleri gösterildi.

Sunucu söz konusu grafiklerde Türkiye’ye değinirken, vaka sayısının diğer ülkelere kıyasla düşük olduğunu söyledi ancak farklı bir konuya dikkat çekti. 9 bin 217 kayıtlı vaka olduğunu belirten sunucu, endişe verici olan durumun Türkiye’nin bu rakama en hızlı ulaşan ülke olduğunu öne sürdü.