Üç fidanın 50. yıl anmasında bıçaklı saldırı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2022 Cuma 5:22 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2022 Cuma 5:55 pm

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idamının 50. yıl anmasında kimliği belirsiz biri bıçaklı saldırı girişiminde bulundu. Deniz Gezmiş’in fotoğrafını elindeki bıçakla parçalayan şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sözcü’nün haberine göre, Türkiye’deki devrimci gençlik hareketinin öncüleri arasında yer alan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 50. yıl dönümünde Konya’da da anıldı. Anmaya katılan ve kimliği belirlenemeyen bir kişi törende Deniz Gezmiş’in fotoğrafını elindeki bıçakla parçaladı.

DENİZ GEZMİŞ’İN FOTOĞRAFINI BIÇAKLA PARÇALADI

CHP Konya İl Gençlik Kolları tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anma töreninde fotoğraflarının yer aldığı standa karanfiller bırakıldı. Törende kimliği belirsiz bir şahıs bıçaklı saldırı girişiminde bulundu. Deniz Gezmiş’in fotoğrafını elindeki bıçakla parçalayan şahıs, daha sonra CHP’lilere yönelik tehditler savurdu. Polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilen bıçaklı saldırgan gözaltına alındı.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“6 Mayıs’ta 3 Fidanın cunta tarafından yargı adı altında acımasızca bir takım ayarlanmış hakimler vasıtasıyla katledilişinin 50. Yılında partimiz gençlik kolları tarafından bir anma gerçekleşti. Teşkilatımızın önünde bir stant kurarak gerçekleştirdiğimiz anmada Deniz, Hüseyin ve Yusuf’un fotoğrafları da yer aldı. Bir anıt şeklinde yer alan fotoğrafların önüne karanfil bırakıldı. Medeni şekilde hiç kimseye hakaret etmeden hatta günlük siyasi tartışmalara dahi bir açıklama yapılmadan bir anma gerçekleştirdik.

Toplumumuz, onları yönetenler tarafından o kadar gerilmiştir ki kaynağını veyahut kimin yönlendirdiğini bilmediğimiz genç birisi stanttaki Deniz Gezmiş fotoğrafını bıçakla parçaladı. Daha sonra elindeki bıçakla bize ve oradaki arkadaşlarımıza da yönelik ‘bu kutlamayı nasıl yapabilirsiniz? Deniz Gezmiş teröristtir’ tarzında söylemlerle bağırıp çağırarak üzerimize gelmiştir. Şahıs herhangi bir arkadaşımıza zarar vermeden orada bulunan emniyet güçleri tarafından hızlı bir şekilde etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Şahıs hakkında örgütümüz şikayetçi oldu.”

“KENDİLERİNCE TERÖRİST AVINA ÇIKIYOR”

Bektaş, “Onlar ağızlarından çıkanlara dikkat etsinler. Onlar eleştiriye açık olmalı ve yönettikleri insanları hakaret, aşağılama ve terörist olmakla suçlarsa sade vatandaş da gelip kendisi gibi düşünmeyen bir takım insanların anmasını basabiliyor. Seçimler yaklaştıkça bu sorumsuz davranışların sonuçları daha acı olabilir. Onlar insanları terörist ilan ettikçe başkaları da kendilerince terörist avına çıkıyor” dedi.

Deniz Gezmiş’in abisi: Biz artık 6 Mayıslarda yas tutmayı kaldırdık