Üç büyüklerden Merve Akpınar mesajı: Cesaretinin yanındayız

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2021 Salı 10:04 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2021 Salı 10:05 am

Hentbol oynayan, Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gelmişti. “Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim” diyen Akpınar’a üç büyük futbol takımı destek verdi.

Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gelen Merve Akpınar, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulunmuştu. Akpınar, “Ben 5’inci sınıfta başlamak istedim ama diğerlerine göre daha güçsüzdüm, yetersizdim. O zamanlarda bir arkadaşımı çok kıskanıyordum, ‘o yapıyorsa ben niye yapamayayım’ diye düşünüyordum. 6’ncı sınıfta hırslandım ve çabalayarak bu yere kadar geldim. Bayram hoca da beni seçti, çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

“SEN KIZSIN ŞORT GİYEMEZSİN, ERKEKLERİN YANINDA OYNAYAMAZSIN DİYEREK BENİ DIŞLADILAR”

Spora ilk başladığında çevresindeki kişiler tarafından yadırgandığını dile getiren 13 yaşındaki sporcu sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“İlk başladığımda sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni dışladılar. Sonra ben de ‘hayır ben neden oynamayayım’ dedim. O zaman kendime bir söz verdim. ‘Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim’ diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum.”

Merve’nin bu sözlerine spor kulüplerinden destek geldi. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulübü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar şu şekilde:

 

 

13 yaşındaki sporcu Merve Akpınar: Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim