Üç askerin şehit olduğu havai fişek fabrikası davasında karar!

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 7:43 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2024 Salı 10:05 pm

Sakarya’da havai fişek fabrikasında kontrollü imha sırasında meydana gelen ve üç askerin şehit olduğu patlama davasında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş B.G. hakkında sekiz yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkiinde 3 Temmuz 2020 tarihinde bir havai fişek fabrikasında patlayıcıların kontrollü imhası için kamyondan indirildiği sırada meydana gelen patlamada üç asker şehit olmuş, kamyon şoförü ve dört asker de yaralanmıştı.

Davanın duruşması Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz sanıklardan dönemin İl Jandarma Komutanı Albay C.Y., Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş A.G., Jandarma Yüzbaşı M.U.Y., müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Astsubay Kıdemli Başçavuş B.G. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz hakkı verilen sanık M.U.Y, esas hakkındaki savunmasında olayın meydana geldiği konuya ilişkin bir emrinin olmadığını ve çalışmanın yapılmaması için emir verdiğini söyleyerek beraatını istedi. Sanıklar C.Y. ve A.G. ise beraatlarını talep etti.

Kararını veren mahkeme heyeti ise sanık Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş B.G.’yi ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma’ suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına sanıklar C.Y., M.U.Y. ve A.G.’nin ise beraatine hükmetti.

(İHA)

Atatürk’e ve şehitlere hakaret eden iki kardeş tutuklandı

Kaynak: TELE1