Kanada’daki rehine krizi ‘asılsız ihbar’ çıktı

Yayın tarihi: 13 Kasım 2020 Cuma 11:53 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2020 Cumartesi 8:34 am

Kanada’nın Montreal kentinde Fransız oyun firması Ubisoft’un ofisinde çok sayıda kişi rehin alındığı bildirildi. Bölgeye zırhlı araçlar ve polis sevk edilerek güvenlik çemberi oluşturuldu. Polis daha sonra “rehin” ihbarının asılsız çıktığını duyurdu.

Sputnik’in haberine göre; Kanada’nın Montreal kentinde, oyun şirketi Ubisoft’un ofisine silahlı saldırganlar tarafından baskın düzenlendiği ve çalışanların rehin alındığı duyuruldu.

Kanada medyasının aktardığına göre, Ubisoft’un Montreal’in Mile End bölgesindeki Saint Laurent’te yer alan ofisine silahlı kişiler tarafından baskın yapıldı. Silahlı kişilerin ofis çalışanlarını rehin aldığı bilgisi verilirken, polisin olay yerine intikal ettiği belirtildi. Montreal polisinden yapılan açıklamada, soygun ihbarı alındığı ve durumun soruşturulduğu ifade edildi.

Montreal Belediye Başkanı Valerie Plante de, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ekibinin ‘polisle yakın irtibat halinde olduğunu ve durumu izlediklerini’ kaydetti. Plante, “Halkı Mile End bölgesinden uzak durmaya çağırıyoruz” dedi.

POLİS: İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Polis yetkilileri, yapılan çalışmada ihbarın asılsız çıktığını, insanların güvenli şekilde tahliye edildiklerini duyurdu.