Ubisoft işten çıkarmalarına başladı

Yayın tarihi: 10 Kasım 2023 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 10:38 pm

Teknoloji sektöründe işten çıkarımlar bir çok insanı etkiledi ve bu durum kısa sürede sonlanacak gibi de durmuyor. Şimdi Ubisoft da eklendi

Kotaku’nun haberine göre Ubisoft Montreal, kurumsal yeniden yapılanma çabalarının bir parçası olarak 98 kişiyi işten çıkardı. Kesintiler öncelikle işletme hizmetleri ve BT alanlarındaki çalışanları etkiliyor. Ubisoft, “etkilenen tüm Kanadalı çalışanları” kıdem paketleri ve “geçişlerini yönlendirmelerine yardımcı olacak kariyer yardımı” ile destekleyeceğini söyledi. Montreal ofisi, yaklaşık 4.000 kişiyi istihdam eden Ubisoft’un en saygın yan kuruluşu ve en büyük şirket içi geliştirme ekibi olarak kabul ediliyor. Ubisoft Montreal, Assassin’s Creed’den Far Cry ve Rainbow Six Siege’e kadar şirketin büyük serilerinin çoğundan sorumlu.

Ubisoft

Şirket, Kotaku’ya yaptığı açıklamada, etkilenen çalışanlara “en üst düzeyde şükran ve saygı duyduğunu” yazdı ve bu kesintilerin çeşitli üretim ekiplerini kapsamadığını belirtti. Muhtemelen tüketicilerin oyun gecikmeleri konusunda endişeleri olacaktır ancak burada bir aksama olmayacak şeklinde açıklama yaptı. Halihazırda işten çıkarılan 98 kişiye ek olarak şirketin Montreal şubesi yakın gelecekte yaklaşık iki düzine işten çıkarma daha öngörüyor.

İlginizi çekebilir: Assassins Creed Origins için etkileyici video

En son kazanç raporuna göre, şirket geçtiğimiz yıl çeşitli küresel şubelerinden 1000’den fazla kişiyi işten çıkardı. Bu da diğerlerinin yanı sıra arena savaşçısı Project Q gibi bazı oyunların iptal edilmesine yol açtı. Bu işten çıkarmalara rağmen şirket dünya çapında hâlâ 19.000’den fazla kişiyi istihdam ediyor.

Diablo 4 oyuncuları: Bitmemiş bir oyun için ek paket almayacağız