Ubisoft cinsel taciz suçlamalar nedeniyle soruşturma açıldı

Yayın tarihi: 29 Haziran 2020 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 28 Haziran 2020 Pazar 12:56 pm

Ubisoft cinsel taciz iddiaları nedeniyle, iki başkan yardımcısının görevden ayrılacağını duyururken, şirket içindeki suçlamalar nedeniyle ciddi bir soruşturma başlattıklarını da açıkladılar.

Twitter’da yayınlanan iddialara göre şirket içinde kadınlara yönelik ağır bir cinsel taciz politikası yer alıyor ve yöneticiler de bu konuda sessiz kalıyor.

Hafta başında, Assassin’s Creed yaratıcı yönetmeni Ashraf Ismail’in oyunun bir takipçisi ile “yasak ilişki” yaşadığı ancak Ismail’in evli olduğunu saklayarak genç kızı zor durumda bıraktığı iddia edilmişti. Bu iddiaların gerçekliği ve tarafların konu hakkındaki savunmaları net değil. Ismail “özel hayatımdaki bazı sorunlar nedeniyle görevimden çekiliyorum,” şeklinde açıklama yaparken, iddialara dair bir açıklama yapmaktan çekiniyor.

 cinsel taciz

Benzer şekilde şirket içinde de bazı kadın çalışanların, rahatsız edici bazı yakınlaşma teklifleri aldıklarını dile getirmeleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Öte yandan, video oyun pazarı yüzlerce milyar dolar büyüklüğe ulaşırken, video oyunları dünyadaki yeni “kültürel hegemonya” silahı olarak kabul ediliyor.

Dolayısıyla, dev şirketlerin cinsel taciz iddialarıyla prestij suikastına uğratılması da sık karşılaşacağımız bir durum. Özellikle toplumun çok hassas olduğu cinsel taciz konusunun, dev şirketler tarafından rakiplerinin prestijini sabote etmek için kullanılmasına, geçmiş yıllardan alışkınız. Peki sizce, şirketin çalışanlarından birinin etik dışı hareket ederek özel ilişkilerinde kontrolü kaybetmesinin bedeli şirketlere ve o şirketlerde çalışan; konudan alakasız şekilde çalışan binlerce insana fatura edilebilir mi? Sorumsuz bir insanın günahının cezası tüm bir şirketteki çalışanların hayatları ve işleri mahvedilerek mi ödettirilmelidir?

Birkaç yıl önce Uber ve öncesinde Exxon Mobile gibi dev şirketlere cinsel taciz iddialarıyla ağır hasar verildiğini biliyoruz. Bu konuda düşüncelerinizi bizimle paylaşmak isterseniz, yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Connect filom : Filo yönetimine özel uygulama