UBER’in ardından İstanbul trafiğine bir şirket daha giriyor…

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2019 Salı 1:38 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2019 Salı 1:38 pm

UBER’in ardından uluslararası bir şirket daha İstanbul’da ulaşım sektöründe faaliyet göstermek için kolları sıvadı. Söz konusu şirket, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı birimlerle görüşerek, İstanbul’da elektrikli scooter işletmeciliği ile“bireysel” yolcu taşımacılığı yapmak istediğini bildirdi. Bu amaçla ”izin’ ya da ”lisans” talebinde bulundu.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre, bir süre önce uluslararası bir şirket, Ulaştırma Bakanlığı’nın kapısını çaldı. Kara ulaştırması ile ilgili birimlerle görüştü. İstanbul’da elektrikli scooter işletmeciliği ile “bireysel” yolcu taşımacılığı yapmak istediğin iletti. Bu amaçla “izin” ya da “ilsans” talebinde bulundu.

Buna göre vatandaş, belli bir saat ya da mesafe için kredi kartıyla scooter kiralayacak. Bir noktadan bir noktaya igdecek ve öngörülen noktada aracı teslim edecek.

“BELEDİYE YETKİLİ”

Pek, bu konuda izin verildi mi? Kaynaklar, scooterla şehriçi taşımacılık yapılacağına işaret ederek, “Bu konuda yetkili olan il belediyelerdir. Şirketin, bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmesi gerekiyor. Gerekli bilgi talep sahiplerine iletildi” dedi.