Uber şoförüne LGBT soruşturması

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 4:28 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 Salı 4:28 pm

Türkiye’de tartışmalara neden Uber bu kez Hollanda’da gündeme geldi. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da hafta sonu gerçekleştirilen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü sırasında, bazı katılımcıların taksilere alınmaması tartışma yarattı.

Türkiye’de bir süre yasaklanan Uber, Amsterdamlı ünlü travesti “Slet Lana”yı aracına almayan sürücü hakkında soruşturma başlattı. Hollanda medyasına göre, geçtiğimiz yıllarda onur yürüyüşü sırasında zaman zaman tartışma konusu olan, Amsterdamlı taksicilerin LGBTİ+ bireylere yönelik olumsuz tavrı, bu yıl da tekrarlandı. Normal taksilerin yanı sıra, Uber sürücüleri de, gösterişli giysiler giyen bazı travesti müşterileri aracına almadı. Amsterdam’daki yürüyüşlerin tanınmış simalarından biri olan Slet Lana, Cuma akşamı konser dönüşü sürücülerin kendisini görünce araçlarına almadığını söyledi. Kendisini tamamen dışlanmış hissettiğini söyleyen Lana, bunların arasında ilk kez bir Uber sürücüsünün de bulunduğunu söyledi.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre; online taksi uygulaması Uber, yaşanan olay nedeniyle hayalkırıklığına uğradığını belirterek, ayrımcı sürücü ile ilgili soruşturma başlattı. Uber Hollanda Genel Müdürü Willem van Limburg Stirum, Telegraaf gazetesine, müşterilere yönelik hiçbir ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu söyledi.