UBER belgeleri! Büyükelçi TAN doğruladı Fatih Altaylı yazılarını gösterdi

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2022 Salı 12:18 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2022 Salı 12:22 pm

ABD merkezli ulaşım şirketi Uber’e ait binlerce belge sızdırıldı. Sızıntıda Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın Uber lehine haber yaptırdığı, eski Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın da lobi faaliyetinde bulunduğu belirtildi. Tan ve Altaylı’dan açıklama geldi.

DW Türkçe’nin “The Uber Files” araştırmasına göre 2016’da UBER, lobi faaliyetlerine devam etmek için eski Washington Büyükelçisi Namık Tan ve ortağı, dönemin Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Ekim Alptekin ile anlaştı. Habere göre Tan ve Alptekin’in birlikte çalıştığı NT Danışmanlık firmasıyla aylık 35 bin dolardan üç aylık bir sözleşme imzalandı.

TAN: ŞİRKET KAPANDI

İddialarla ilgili olarak T24’e konuşan Tan, “Haberde anlatılanlar doğru” dedi ve konuyla ilgili olarak o dönem kendisiyle eski ABD Başkanı Barack Obama’nın başdanışmanı olan David Plouffe’un temasa geçtiğini söyledi.

Tan, “Bahsi geçen şirketi kapatalı 5 sene oldu. O zamanlar Obama’nın baş danışmanı vardı David Plouffe diye. O benim arkadaşımdır, benden rica etti ‘Böyle böyle bir arayış içindeler, onlara yardımcı olabilir misin?’ diye. Haberde anlatılanlar doğru. Bir sözleşme imzaladık, onun çerçevesinde onlara (UBER’e) gayet meşru bir şekilde burada faaliyet göstermeleri için yardım sağladık. Ki ben hala da burada UBER’e müsaade gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Ama başarılı olamadık. Türkiye’deki taksicilerin lobisi çok güçlü, onlar karşı çıktılar. Hatta onlarla da görüştük, onlarla çalışmak için temsilcileriyle görüştük. Ama başarılı olamadık, bitti gitti” açıklamasında bulundu.

Uber belgeleri sızdı: Sabah ve Hürriyet’e Uber lehine haberler yaptırıldı

ALTAYLI İDDİALARI REDDETTİ

Haberde Fatih Altaylı’nın “sipariş köşe yazıları” yazdığı iddia ediliyordu.  Altaylı söz konusu iddiayı reddederken, “UBER ile ilgili tek olumlu yazım yok” dedi.