Uber, esrar piyasasına giriyor: Uygulama üzerinden sipariş götürülecek

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 3:21 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 5:01 pm

ABD merkezli şirketin yiyecek siparişi için kullanılan Uber Eats uygulaması üzerinden, Uber’den esrar sipariş edilebilecek.

Uber, Kanada’nın Ontario eyaletinde esrar teslimatına başlayacağını açıkladı. BBC’de yer alan habere göre, müşteriler uygulamanın esrar satışı yapan Tokyo Smoke için ayrılmış bölümünden sipariş ettikleri esrarı, yakınlarındaki bir dükkandan alabilecekler.

Uber, esrar piyasası yıllık 4 milyar doları bulan Kanada’nın diğer eyaletleri ile ABD’de de ileride bu servisi verip vermeyeceğini açıklamadı.

Uber Eats kullanıcılarının sipariş teslimi öncesinde yaşlarını teyit etmeleri gerekiyor. Kanada’da esrar kullanımı 2018’den bu yana yasal olmasına rağmen ürün teslimi hala yasa dışı. Uber gelişen esrar piyasasına girmeyi bir süredir planlıyordu.

Şirketin CEO’su Dara Khosrowshahi, ABD yasalarının izin vermesi halinde Uber’in esrar teslimatına başlayacağını açıklamıştı.

Kanada’da esrarın keyif amaçlı kullanımı üç yıl önce yasal hale gelse de yasa dışı üreticiler hala piyasanın önemli bir kısmını kontrol ediyor, hükümet de bir süredir bu sorunu gidermeye çalışıyordu. Koronavirüs kısıtlamaları döneminde Kanada’da esrar piyasasının önümüzdeki yıllarda daha da genişlemesi bekleniyor.

Uzman çavuşun otomobilinden 42 kilo esrar çıktı