“Twitter’ın Türkiye’de kapatılma riski arttı”

Yayın tarihi: 8 Şubat 2021 Pazartesi 4:36 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2021 Pazartesi 4:36 pm

Dijital iletişim yazarı Ussal Şahbaz, Twitter’ın son günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bazı paylaşımlarına kısıtlama getirmesini değerlendirirken, platformun ‘temsilci atama’ talebine yanıt vermediğini hatırlattı. Şahbaz, “Maalesef, Türkiye’de, Twitter’ın kapatılma riskinin arttığını düşünüyorum” dedi.

Ussal Şahbaz, Twitter’ın son günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bazı paylaşımlarına kısıtlama getirmesini ve halen temsilci atamamasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sputnik’e konuşan Şahbaz, Soylu ve Bahçeli olayını “Silikon Vadisi’nde şirketlerin, Türkiye’ye dışarıdan bakmalarının sonucu” olarak değerlendirdi, şöyle devam etti: “Twitter’ın Türkiye ile fazla ilgilenmediğini düşünüyorum. Twitter yöneticilerinin Türkiye’yi sevecek ya da sevmeyecek kadar bir fikri oluştuğunu zannetmiyorum. Oradaki bir-iki kişinin tavsiyesi ile karar alıyorlar. Çünkü Türkiye’de bir varlıkları, Türkiye ile ilgili doğrudan çalışan personelleri yok. Daha önce vardı, o kadroyu da kapattılar. Ben bunun umursamamaktan kaynaklandığını düşünüyorum.”

Twitter’dan Soylu’nun iki tweetine ‘taciz’ kısıtlaması!

“İYİ BİR DİYALOG KURULSA ORTAK ZEMİN BULUNABİLİR”

Türkiye’nin ‘temsilci atama’ talebine yanıt vermeyen Twitter’a reklam yasağı uygulanmaya başlandığını ve bir sonraki adımın ise bant genişliğinin daraltılması olacağını hatırlatan Şahbaz, “Peki, Twitter, bu konuda adım atmazsa Türkiye’de kapatılır mı?” sorusunu şu yanıtı verdi: “Maalesef, Türkiye’de, Twitter’ın kapatılma riskinin arttığını düşünüyorum.”

Şahbaz, “Twitter, Türkiye’de çok önemli bir iletişim aracı haline geldi. Özellikle ana akım medya, toplumun taleplerini artık karşılamadığı için birçok kişi haber kaynağı olarak Twitter’ı kullanıyor. Dolayısıyla Twitter’ın kapanması Türkiye’de toplumsal diyalog ve iletişim açısından büyük bir kayıp olur. Ancak ne yazık ki Twitter’ın umursamazlığı ve karşılıklı restleşmeler nedeniyle kapatılma noktasına doğru gittiğini görüyoruz. Bu tip sorunların diyalogla çözülmesi gerekir. İyi bir diyalog kurulsa ortak zemin bulunabilir. Ancak iki taraf da o noktada değil gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’ndan Twitter ‘çıkışı’: Yasak başladı

Soylu’dan sonra Twitter’dan Devlet Bahçeli’ye kısıtlama