Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasının yankıları sürüyor

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2022 Salı 6:15 pm

Elon Musk tarafından önce yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında hisselerinin %9,2’si satın alınan, daha sonra ise 44 milyar dolar karşılığında tamamen ünlü milyarderin kişisel mülkü haline gelen Twitter, gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

 

Basında yer alan haberlere göre kullanıcıların ağırlıklı görüşü, bu satın alımın Twitter’ın düşünce özgürlüğüne darbe vuracağı yönünde. Hatta Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldığının duyulmasından saatler sonra, sosyal medya platformunun yaklaşık 50 bin kullanıcı kaybettiği de konuşuluyor.

 

elon musk

Ancak akıllardaki asıl soru ise, Twitter’ın bir alternatifi var mı? Gelen ilk tepkisel protestoların yöneldiği adrese bakacak olursak, Twitter’dan kaçan kullanıcılar ilk etapta yeni yeni filizlenmeye başlayan bir diğer sosyal medya platformu Mastodon’u tercih ediyor.

Yakın zamana kadar 11.000 gibi gayet mütevazi bir kullanıcı sayısına sahip olan bu platformun, Twitter’ın satışının açıklandığı saatten bu yana 30.000’den fazla yeni kullanıcı kazandığı ve toplam kullanıcı sayısının da 50.000 dolaylarına yaklaştığı belirtiliyor.

 

Görünüm ve kullanım açısından Twitter’a bir hayli benzeyen bu platformun, karakter sayısı, farklı tasarıma sahip zaman tünelleri gibi bazı özellikler bakımından selefinden ayrıldığını söyleyelim.

Son olarak bu tarz tepkisel hareketlerin başlangıçta bir hayli olağan olduğunu ancak bir süre sonra bu durumun yavaş yavaş unutularak eskisinden de fazla kanıksandığını daha önce birçok defa gördük. Bakalım Elon Musk’lı Twitter’da böyle bir geri dönüşün hikayesi mi yoksa bambaşka bir olayın kahramanı mı olacak?

Windows 11 hataları ile can sıkıyor