Twitter’ın ardından bir değişiklik de TikTok’tan! Yeni özelliği duyurdular

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 1:50 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 1:51 pm

Sosyal medya platformlarının rekabet yaşadığı bu günlerde, Elon Musk’ın Twitter’daki logo değişikliği kararının ardından TikTok da bünyesine yeni bir özellik ekledi. Çin merkezli uygulama, video paylaşımının yanı sıra metin paylaşma özelliğinin de aktif hale getirildiğini açıkladı.

Sosyal medya platformlarında son dönemde hareketli günler yaşanıyor. Twitter’a yönelik eleştirilerin arttığı dönemde META, Threads isimli uygulamasını kullanıma sunmuştu. Bu kararın ardından Twitter’ın sahibi Elon Musk’tan da dikkat çeken bir hamle geldi. Musk, dün yaptığı değişiklikle Twitter’la özdeşleşen ‘Mavi kuş’ figürünü platformdan kaldırdı. Mecraya, ‘X’ harfinin yer aldığı bir logo eklendi.

Yaşanan gelişmeler üzerine TikTok da yeni bir hamle yaptı. Çin merkezli uygulama, video paylaşmanın yanı sıra platformda artık metin de paylaşılabileceğini açıkladı. Kullanıcılar ayrıca gönderilere ses, konum ve düetler ile cevap verme imkanı bulacak.

TikTok’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bu yeni özellikler sayesinde metin gönderileri herhangi bir video veya fotoğraf gönderisi kadar etkileşim alacak ve dinamik kalacak” denildi.

Açıklamada, kullanıcılara kendilerini ifade etmenin başka bir yolunun sunulduğu vurgulandı.

Bu ayın başında TikTok, tıpkı Spotify ve Apple Music uygulamaları gibi müzik akışı hizmeti de başlatmıştı.

TikTok’un bu hamlesinin Elon Musk’ın Twitter logosunu değiştirmesinden sonra gelmesi ise dikkat çekti. Twitter hesabının açıklamasına “X.com” yazan Musk, “X.com” adresinin artık “twitter.com”a yönlendirdiğini açıklamıştı.

SpaceX ve Tesla’nın da sahibi olan Musk, Twitter’ı ekim ayında satın almış ve o tarihten itibaren radikal değişikliklere gitmişti.

ABD’den bir Tiktok yasağı daha