Twitter’dan Soylu’nun Boğaziçi tweet’ine Trump usulü kısıtlama

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 11:05 am - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 2:24 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’li Melih Bulu’nun üniversitelerine rektör olarak atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini yine hedef gösterdi, LGBTİ+’lara karşı tepki çeken tutumunu sürdüren yeni bir açıklama daha yaptı. Twitter, Soylu’nun LGBTİ+ bireylere yönelik nefret ifadeleri bulunan iki tweet’ine de “nefret davranışı” uyarısını ekledi. Twitter, aynı uygulamayı ABD’deki seçim sürecinde Donald Trump’a yapmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde, öğrenciler ve akademisyenlerin AKP’den milletvekilliği adaylığı ve ilçe yöneticiliği yapan Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolarda yere serildiği belirtilen “Kabe fotoğrafı” ilgili açılan soruşturmada üniversitenin LGBTİ+ öğrencilerini hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!” ifadelerini kullanmıştı.

Rektör yardımcılığına atanan DEVA Partili Oğuzhan Aygören’den flaş açıklama

Soylu’nun hedef göstermesi sonrası 2 öğrenci tutuklanmış, 2 öğrenci de konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol kararıyla bırakılmıştı. Öğrencilerin tutuklanmasını protesto etmek için dün üniversitede önünde bir araya gelen 159 öğrenci de sert polis saldırısıyla darp edilerek gözaltına alınmıştı. 98 öğrenci bugün serbest bırakılmıştı.

“İŞGALCİLER, LGBT SAPKINLARINA MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ”

Yaşananların ardından Soylu, bu sabah “Tuzağa düşmeyin” başlığıyla yeni bir açıklama yaptı. Açıklamasında yine Melih Bulu’yu protesto edenleri ve LGBTİ+’ları hedef alan Soylu’nun paylaşımına Twitter, ‘nefret içerikli’ notunu ekledi.

Soylu’nun paylaşımı şöyle: “Kabe-i Muzzama’ya hakaret eden LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır. Rektörlük binasını işgale kalkan LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır. Boğaziçi’nin olanı biteni izleyen sakinlerine bir sözüm var: Hayatta hiçbir başarının altında imzası olmayan, bir ajansın elinde oyuncak olan, solcu bile olamayan kart siyasetçilerin tuzağına düşmeyin. Sizden beklentimiz bilimsel başarı, okul başarısı, büyük ve güçlü Türkiye’ye hazırlanmanızdır.”

Yüzlerce polis Boğaziçi Üniversitesi’ne girdi: Gözaltına alınan 159 öğrenciden 98’i serbest bırakıldı

 

TWİTTER’DAN İKİ ‘İHLAL’ UYARI GELDİ: NEFRET DAVRANIŞI

Soylu’nun “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serildiği” iddiası sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile “Tuzağa düşmeyin” açıklamasınının bulunduğu bugünkü tweet’ine “nefret davranışı” uyarısı eklendi.

Kullanıcılar Soylu’nun ilgili paylaşımları üzerinde “Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi” uyarısıyla karşılaşıyor.

AKDENİZ: TWİTTER TRUMP’A UYGULADIĞI KURALI SOYLU’YA İLK DEFA UYGULADI

Prof. Dr. Yaman Akdeniz de Twitter’ın eski ABD Başkanı Donald Trump’a uyguladığı kuralı Soylu’ya ilk kez uyguladığına dikkat çekerek, şu mesajı paylaştı: “Twitter, Trump’a uyguladığı kuralı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da ilk defa uyguladı. Tweetin nefret söylemi kurallarına aykırı olduğu belirtiliyor. Fakat bu uyarı ile isteyen tweeti okuyabiliyor. Bu Twitter Türkiye’ye gelir mi?”

Mahalleden Boğaziçi’ne tencere tava havasıyla destek