Twitter’da yeni dönem: ‘Paralı takip’ için ilk adım atıldı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma 11:23 am - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 11:35 am

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılarının platformda daha fazla içeriğe ulaşabilmesi için paralı abonelik sistemi ‘Süper Takip’i sunmaya hazırlanıyor.

Twitter, 2021’de gelir modellerini geliştirmek için reklam alanında ilerlemek hedefiyle çalışmalar yürütüyor. ABD merkezli sosyal medya platformu abonelik sistemi benzeri ‘Süper Takip’ uygulamasını kullanıcılarla tanıştıracak.

Guardian’ın haberine göre, Twitter’ın yatırımcılarına yapılan sunumda kullanıcıların yeni güncellemeyle para ödeyen takipçilerine bülten, video, işletmeyse indirim gibi yenilikler sunabileceği belirtildi.

Toplantıya katılan Twitter CEO’su Jack Dorsey, “Neden bize neden inanmadıklarını düşünerek başlamıyoruz? Üç eleştiri var. Yavaşız, yenilikçi değiliz ve güvenilmiyoruz” dedi.

‘FİYATI 4.99 DOLAR’

NTV’nin The Verge’den aktardığı habere göre, söz konusu özellik sayesinde Twitter’a içerik üreten kullanıcılar, takipçilerinden doğrudan ödeme alabilecek. Twitter’dan yapılan açıklamada yeni uygulamanın fiyatının aylık 4,99 dolar (Yaklaşık 37 TL) olduğu bilgisine yer verildi.

Ancak Twitter’ın bu özellik için belirlediği komisyon miktarına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Kullanıcılar bu ücret karşılığında ‘bonus tweet’ler’ olarak adlandırılan ekstra içeriklere de erişim sağlayabilecek.

Bu modeli hayata geçiren Patreon’un sağladığı başarı sonrası Google’ın video servisi YouTube ve sosyal medya devi Facebook gibi platformlar da bu özelliği sistemlerine entegre etmişti.

Bu trende katılan son sosyal medya uygulaması Twitter oldu. Ancak mikro blog platformunun söz konusu özelliği kullanıma sunacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.