Twitter’da Çavuşoğlu ile Dendias arasında Ukrayna polemiği

Yayın tarihi: 26 Şubat 2022 Cumartesi 6:20 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2022 Cumartesi 6:43 pm

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye’nin Ukrayna’daki durumdan faydalandığı yönünde açıklama yaptı, yanıt mevkidaşı Çavuşoğlu’ndan geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Ukrayna’daki durumdan Türkiye’nin faydalandığı yönündeki açıklamasına, “Böylesi bir saçmalık konusunda çok fazla adanmışlık ve çaba ortaya konuluyor. Çok üzücü!” yanıtını verdi.

Dendias sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonu üzerinden Türkiye’yi fırsatçılıkla suçladı.

Dendias “Dünya kamuoyu uluslararası hukuka riayet ve sınırların dokunulmazlığı konusunda son derece bilinçliyken, Türkiye’nin Ukrayna’daki durumu fırsatçı bir şekilde kullanmaya çalışması sadece zararlı olacaktır” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan, Sergey Lavrov’a müzakere mesajı!

‘DENDİAS HOBİSİNE ODAKLANMIŞ’

Dendias’a yanıt Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Tüm dünya Ukrayna’da meydana gelen trajediye odaklanırken, Nikos Dendias kendi hobisine odaklanmış durumda: Her koşulda Türkiye’yi karalamak. Böylesi bir saçmalık konusunda çok fazla adanmışlık ve çaba ortaya konuluyor. Çok üzücü!” ifadesini kullandı.

Çatışma Kiev sokaklarına sıçradı! İşte dakika dakika tüm gelişmeler