Twitter’a erişimi kesti

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 12:00 pm - Güncelleme: 6 Mart 2022 Pazar 3:01 pm

Interfax’ın bildirdiğine göre, Rusya Facebook’ta benzer bir yasaklamanın hemen ardından Twitter’a erişimi engellemek için harekete geçti. İşte detaylar.

Rus düzenleyici Roskomnadzor’un Rusya Başsavcılığının 24 Şubat tarihli talebine uyduğunu söylediği bildirildi. Twitter, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Şirket daha önce hizmetinin “Rusya’daki bazı kişiler için kısıtlandığını” doğrulamıştı ve yaygın kısıtlama raporları yayınlamıştı. Şimdi Rusya, tıpkı Facebook’ta olduğu gibi Twitter’ı da tamamen erişilemez hale getirmeye çalışıyor gibi görünüyor. Twitter bu haftanın başlarında, sosyal medya şirketleri RT ve Sputnik’in etkisini sınırlamak için kolları sıvadı. Tüm tweet’leri Rus devlet medya kuruluşlarıyla bağlantılarla etiketleyeceğini söyledi.

twitter

 

Bir Twitter sözcüsü, Rusya’daki hizmetle ilgili daha önceki sınırlamalara kıyasla “önemli ölçüde farklı bir şey” görmediklerini söyledi. Şirket yaptığı açıklamada, “Raporların farkındayız, ancak şu anda daha önce paylaştığımızdan önemli ölçüde farklı bir duruma işaret edecek bir şey görmüyoruz” dedi. Bunun ne anlama geldiğiyse tam olarak net değil. Ülke ayrıca Facebook’a da erişimi kısıtladı. Rusya Ukrayna gerginliğinin devam ettiği dönemde medya kuruluşları Ukrayna’nın tarafında yer aldı. Rusya da tepkisini platformlara erişimi kısıtlayarak koymuş gibi görünüyor. İşin sonunun nereye varacağı da belli değil. Zira iki ülke de müzakere koltuğuna otursa da bir sonuç doğmadı. Bu durum global piyasaları da olumsuz etkiledi. Akaryakıt fiyatları direkt olarak etkilendi.

Açık kaynak üzerine çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor