Twitter zor bir dönemden geçiyor

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2022 Pazar 9:30 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 1:30 pm

Elon Musk anlaşmasının suya düşmesinin ardından finansal olarak zor bir durumda kalan Twitter, birden fazla ofisini kapatmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi şu sıralar tüm teknoloji dünyası finansal olarak zorlu bir dönemden geçiyor. Apple, Microsoft, Google gibi en güçlü teknoloji şirketlerinin hisseleri bile ciddi düşüşler yaşıyor. Çünkü tüm dünyada hissedilen ekonomik durgunluktan en çok etkilenen sektörlerden biri teknoloji dünyası oldu ve en büyük şirketlerin bile gelirinde düşüş yaşandı.

Elbette bu düşüşten Twitter’dan nasibini aldı. Ancak diğer şirketlerin aksine Twitter bir de kendi iç meseleleri yüzünden darbe yiyince, şirket için tehlikeli bir tablo ortaya çıkmaya başladı. Özellikle Elon Musk’ın önce şirketi satın almak için dev bir teklif yapıp, sonra haftalarca sürüncemede bıraktığı bu anlaşmadan cayması, sosyal medya devine büyük zarar verdi.

Twitter

 

Yaşanan tüm bu sıkıntılar, sosyal medya devinin bazı kesintiler yapmasını zorunlu hale getirdi. Bu yüzden şirket, dünyanın dört bir yanında bazı ofislerini kapatmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

New York ve San Francisco eyaletlerindeki ofislerini küçültme kararı alan şirket, bazı şehirlerde ise ofislerini tamamen kapatmaya hazırlanıyor. Sosyal medya devinin ofislerini tamamen kapatacağı bu şehirler arasında Dublin, Tokyo, Mumbai, Hamburg, Madrid, Uthrech, Osaka, Sidney ve Seul’ün yer alacağı söyleniyor. Şirket içinde yaşanan sıkıntıların göstergesi olan bu durum, şirket yönetiminin çalışanlara gönderdiği bir notun Bloomberg tarafından ele geçirilmesiyle ortaya çıktı.

Bu haberin ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapan Twitter sözcüsü, ne kadar kullanıldıklarına bakarak bazı ofislerini yeniden değerlendirdiklerini söyledi. Ancak pandeminin yavaş yavaş geride kalmasıyla insanların ofislere geri döndüğü dönemde böyle bir karar alınması, şirketin finansal sorunlardan kurtulmak için ciddi kesintiler yaptığını ve yapmaya devam edeceğini gösteriyor.

Christopher Nolan’ın yeni filmi Oppenheimer’dan ilk fragman