Twitter yönetimi ile Elon Musk arasındaki tartışma sürüyor

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 1:44 pm

Twitter Elon Musk’ı 44 milyar dolarlık anlaşmayı tamamlamaya zorlamak için 1 milyar dolarlık cayma cezasını kullanıyor.

Bildiğiniz gibi Elon Musk, Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolarlık çılgın bir teklif yapmış, Twitter yönetimi de başta bu teklife pek sıcak bakmasa da sonunda bu teklifi kabul etmişti. Twitter yönetimi teklifi kabul ettikten sonra Musk’ın hızlıca anlamayı tamamlayacağı düşünülüyordu. Ancak öyle olmadı. Musk, Twitter’daki bot hesap sayısının şirketinden söylediğinden çok daha fazla olduğunu öne sürerek anlaşmayı askıya aldı. Geçtiğimiz günlerde ise şirketi daha düşük bir fiyata alabileceğini söyleyerek Twitter için 44 milyar dolar ödemeye pek niyetli olmadığını gösterdi.

Elon Musk’ın bu çıkışı Twitter anlaşması hakkında büyük bir belirsizlik yarattı. Kimileri Musk’ın şirketi alacağını, fakat 44 milyar dolar ödemek istemediğini söylerken, kimileri de Musk’ın şirketi satın almaktan vazgeçtiğini düşünüyor. Ancak Twitter ile Elon Musk arasındaki anlaşma gereği, anlaşmadan caydığı takdirde Musk’ın 1 milyar dolar ödemesi gerekecek. Gelen son haberler, Twitter yönetiminin bu 1 milyar dolar cezayı kullanarak Elon Musk’ı anlaşmayı tamamlamaya zorlayacağını gösteriyor.

Twitter Elon Musk

 

Twitter yönetimi dün bir açıklama yaparak, şirketin 44 milyar dolarlık bu anlaşmayı tamamlamaya kararlı olduğunu ve bu anlaşmanın daha önce uzlaştıkları şekilde tamamlanması için ellerindeki sözleşmeyi kullanacaklarını belirtti.

Musk, Twitter’ın bot ve sahte hesaplar konusunda dürüst davranmadığını söyleyerek anlaşmadan caymaya hakkı olduğunu savunuyor.  Diğer yandan Twitter Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için teklif yapmadan önce kullanıcı sayısını detaylı olarak araştırması gerektiğine dikkat çekiyor. Twitter yönetimine göre satın almak istediği şirketin detaylarını araştırmak Musk’ın sorumluluğunda. Bu yüzden sonradan kullanıcı sayısı hakkında yanıldığını söyleyerek anlaşmadan vazgeçmeye hakkı bulunmuyor. Böyle bir durumda 1 milyar dolarlık cezayı ödemesi gerekiyor.

Tüm bu sürecin nasıl sonuçlanacağını bekleyip göreceğiz. Ancak Twitter Elon Musk anlaşması yakın zamanda tamamlanmayacak gibi duruyor.

PS5 kullanıcıları için: Razer Kaira Pro kablosuz oyuncu kulaklığı