Twitter ücretli olacak iddiaları doğru çıktı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 2:04 pm

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları içerisinde yer alan Twitter ücretli olacak iddiaları doğru çıktı. Bugüne kadar herhangi bir ücret almadan yoluna devam eden platform stratejisini değiştiriyor.

Sosyal medya şirketlerinin çok farklı stratejileri bulunabiliyor. Mesela Facebook daha çok reklamlar üzerinden gelir elde ediyor. Zaten verileri toplamasının en önemli nedeni bu. Size ait verileri toplayarak bunları şirketlerle paylaşıyor. Böylece ayrı bir gelir oluşturuyor. Peki Twitter gibi platformların geliri nereden geliyor?

Bilindiği üzere Twitter pek fazla reklam hizmeti vermiyor. Reklamların önemli bir bölümü daha çok haber siteleri ve siyasetçilerden geliyor. Şirketin ayakta kalabilmesi için yeni bir gelir modeli oluşturması gerekiyordu. Görünen o ki bu yeni gelir modeli iyice netleşmeye başladı. Sosyal medya devi paralı bir abonelik sistemi getiriyor.

Twitter ücretli

Twitter ücretli abonelik servisi hakkında bugüne kadar neredeyse hiç açıklama yapılmadı. Bunun üzerine bazı analistler ve tersine mühendislik uzmanları çalışma yürüttü. Bu çalışmalar sonucunda şirketin ücretli abonelik servisi sunacağı kesinleşmiş oldu.

 

Bu yeni ücretli abonelik hizmeti ile birlikte bazı ek özellikler getirilecek. Yani uygulamayı ücretsiz kullanan kişilerle ücretli kullanan kişiler arasında fark olacak. Mesela ücretli abonelik kullanan kişiler geri al düğmesi veya yer imlerini daha iyi derlemek gibi avantajlar elde edecek. Bunlar bile önemli avantajlar sunabiliyor.

Twitter sonunda DM arama özelliğini Android’e getiriyor

Yapılan açıklamalarda Ayrıca bu yeni abonelik sisteminin ismi Twitter Blue olacak. Sosyal medya devi ayrıca aylık 2,99 dolar miktarında abonelik ücreti alacak. Kısacası Twitter adeta işini şansa bırakacak. Bakalım kullanıcılar bu yeni ücretli abonelik servisini kabul edecek mi?