Twitter, Tesla CEO’sunun satın alma teklifini kabul etti

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 1:00 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 12:47 pm

Elon Musk, sosyal medya devini hisse başına 54.20 dolara veya yaklaşık 44 milyar dolara satın alıyor.

SpaceX sahibi platform üzerinde bazı planlara sahip. Bu planlar arasında ücretsiz konuşma, açık kaynak algoritmaları sunmak, spam botlarıyla savaşmak gibi hamlelerle Twitter’ı daha da yükseltmek yer alıyor. Twitter yönetim kurulu oybirliğiyle satın almayı onayladı. Anlaşmanın 2022’de kapanması bekleniyor, ancak bu hem düzenleyicilerin hem de hissedarların onaylarına bağlı olacak.

Twitter, Tesla

 

Karar, Musk’tan gelen yoğun isteğin ardından geldi. Tesla CEO’su, sosyal medya firmasının ifade özgürlüğü politikalarına yönelik eleştirilerin ardından Nisan ayı başlarında Twitter’ın yüzde 9,2 hissesini satın aldı. Kendisi Twitter’ın görevlerini yerine getirmediğini savundu.

Twitter başlangıçta temkinli davrandı. Ancak, bildirildiğine göre Musk’ın son teklifine bu hafta sonu ikinci bir şans verildi. İki taraf da ince ayrıntıları konuşup ortak bir karara varabildiler. Duyuruda, Twitter’ın bağımsız yönetim kurulu başkanı Bret Taylor, şirketin “değer, kesinlik ve finansman” üzerine odaklanan bir inceleme sürecinin ardından satın almayı kabul ettiğini söyledi.

Twitter çalışanları ise konuyla ilgili ne hissetmeleri gerektiğini bilmiyor. The New York Times kaynakları, personelin anlaşma konusunda büyük ölçüde karanlıkta kaldığını ve hisse senedi tazminat planlarının kargaşa içinde olduğunu söyledi.

ABD senatörü: “NASA, Elon Musk ve Jeff Bezos’un ATM’si haline geliyor”