Twitter tarihinin en büyük siber saldırısı! Arka planında ne var? FBI’dan soruşturma

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2020 Perşembe 1:12 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2020 Perşembe 2:35 pm

Twitter tarihindeki en büyük siber saldırının yankıları sürüyor. Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bozes gibi ünlü iş insanlarının yanı sıra Apple, Bloomberg gibi büyük şirketlerin Twitter hesaplarının ele geçirildiği saldırı sonrası Twitter onaylanmış tüm hesapları geçici olarak kilitledi. Bu saldırının diğerlerinden farkının ise bu kez Twitter hesaplarının bağlı olduğu cep telefonu uygulamasının kullanılması olduğu belirtildi.

Siber saldırı sonrası bu hesaplardan sanal para birimi Bitcoin’le ilgili paylaşımlar yapılarak verilen anonim Bitcoin adresine para yatırılması istendi. Saldırının ardından birçok hesap Twitter tarafından hemen kapatıldı, ardından sahte paylaşımlar silinerek yeniden kullanıma açıldı.

Twitter alarma geçti! Siyasetçilerden sanatçılara onlarca hesap hacklendi

SALDIRI MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE AÇIKLIĞA KAVUŞTURULACAK

Twitter hesabından dün akşam bir açıklama yapan Twitter yöneticisi Jack Dorsey, saldırının mümkün olan en kısa sürede açıklığa kavuşturulacağını söyledi.

Olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin daha fazla bilgi sahibi olduklarında kamuoyunu ayrıntılı olarak bilgilendireceklerini ifade eden Dorsey, “Yaşananlardan dolayı çok üzgünüz. Bu, Twitter için zor bir gün” dedi.

‘İÇ SİSTEMLER HEDEF ALINDI’

Twitter açıklamasında, şirketin iç sistemlerinin hedef alındığı kabul edildi. “Soruşturmamız devam ediyor ama şu ana dek bildiklerimiz şöyle” diyen firma şu açıklamayı yaptı: “İç sistemlere ve araçlara erişimi olan bazı çalışanlarımızı başarılı biçimde hedef alan kişilerin, koordineli bir sosyal mühendislik saldırısı olduğuna inandığımız bir durum tespit ettik.”

Twitter hisseleri çakıldı!

 

FBI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın ardından FBI’dan yapılan açıklamadaysa, hesapların bir kripto para dolandırıcılığı nedeniyle ele geçirilmiş göründüü belirtilerek soruşturma başlatıldığı belirtildi. FBI, halktan bu tür dolandırıcılık tuzaklarına düşmemesini istedi.