Twitter , tacize karşı oluşturduğu Güvenlik Modunu genişletiyor

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 12:25 pm

Twitter, betayı ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda’daki hesapların yaklaşık yüzde 50’sine getirerek Güvenlik Moduna erişimi genişletiyor.

Twitter, özelliği Eylül ayında az sayıda kişiyle test etmeye başladı. Şimdi ise daha geniş bir kapsamda kullanıma sunuluyor. Daha fazla bilgi edinmek ve daha fazla gelişme sağlamanın yollarını araştırmak için beta sürümü İngilizce konuşulan ek ülkeleri kapsayacak şekilde genişletiyor. Güvenlik Modu, Twitter’ın zararlı dil kullandığını düşündüğü hesapları otomatik olarak engelleyecek bir ayar.

Güvenlik Modu

Bu hesaplar sizinle yedi gün boyunca etkileşimde bulunamayacak. Kullanıcılar Twitter’ın şüpheli bulduğu tweetleri ve hesapları manuel olarak engellemesinin ardından dilerlerse o hesapların engellemesini de kaldırabilirsiniz. Tabi bazı özel ayarlar da mevcut. Örneğin, kullanıcıların sıklıkla takip ettiği veya etkileşimde bulunduğu hesaplar hiçbir zaman otomatik olarak engellenemez. Buradaki fikir, tacizi azaltmak. Otomatik düzenlemeye ek olarak insanlar ayrıca rahatsız edici tweet’leri ve hesapları manuel olarak bildirebilecek.

Bir Twitter sözcüsü Engadget’a, şirketin Eylül ayında özelliği test etmeye başlamasından bu yana geri dönüşler aldığını söyledi. Bazı kişiler istenmeyen etkileşimleri ortadan kaldırmak için daha fazla yardıma ihtiyaç duymuş. İleride, sistemleri muhtemelen zararlı veya davetsiz yanıtlara dikkat edecek ve beta sürümdeki kullanıcıları, fayda sağlayabileceklerine inanıyorsa Güvenlik Modu’nu açmaya yönlendirecektir. Buradaki fikir, kullanıcıların istenmeyen etkileşimlere katlanmak zorunda olmamaları.

Xiaomi mini PC ‘yi piyasaya sürdü. Tam 250 gram