Sansür yasası olarak adlandırılan ve sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Sosyal medya düzenlemesini içeren kanun teklifine göre yurt dışı kaynaklı sosyal ağ kullanıcıları Türkiye’de en az 1 temsilci bulundurmak zorunda. Ancak Twitter, Türkiye’de temsilci bulundurmayı kabul etmiyor.

Milyonlarca sosyal medya kullanıcısını yakından ilgilendiren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’ndan geçti. Teklif, Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yasalaşacak.

Sansür yasası neler getiriyor?

Kanun teklifiyle sosyal ağ kullanıcılarına Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilirken Twitter ise bunu kabul etmeyen tek firma olarak dikkat çekiyor.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya, bu konuyla ilgili dün Meclis’te kanun teklifinin görüşülmesi devam ederken milletvekilleriyle yaptığı görüşmeleri yazdı ve şunları belirtti:

Barış Atay skandalları tek tek hatırlattı: Sosyal medya sayesinde tutuklanabilen sapık başka yerde yok

“TWITTER DIŞINDA SORUN GÖRÜNMÜYOR””

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile dün Meclis kulisinde sohbet ederken yasanın aceleye getirilmediğini belirtti. Yasa ile ilgili olarak sosyal ağ sağlayıcıları ile görüşmelerin yapıldığını da belirten Bostancı, ‘Ağırlıklı olarak Türkiye’de temsilci bulundurmayı kabul ettiler. Bir tek Twitter olumlu cevap vermedi, orada bir sıkıntı görülüyor’ dedi.

Temsilci bulunması halinde bir kişinin hakkında çıkan olumsuz yayınları ortadan kaldırması için başvurabileceğini, 48 saat içinde de bunun kaldırılacağını da sözlerine ekledi. Sosyal ağ sağlayıcıların Rusya’da olduğu gibi bazı hükümlere uymama durumunda ne olacağı konusunda ise ‘Şu aşamada Twitter dışında sorun görünmüyor’ demekle yetindi.”

Türkiye bu sabah daha karanlık uyandı! Sansür kabul edildi

DGS giriş belgeleri erişime açıldı