Twitter sohbet uygulaması Sphere ’i satın aldı

Yayın tarihi: 23 Ekim 2021 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 22 Ekim 2021 Cuma 8:42 pm

Twitter, platformu üzeinde doğrudan mesajlaşmayı desteklemek için kolları sıvadı. Twitter sohbet uygulaması Sphere ’i açıklanmayan bir miktar karşılığında satın aldı.

Mühendislik Başkan Yardımcısı Nick Caldwell, uygulamayı satın almanın DM’ler, Topluluklar ve İçerik Oluşturucular için Twitter’ın özelliklerini hızlandıracağını ve iyileştireceğini söyledi. Sırada ne olacağına dair belirli bir ipucu yok, ancak Sphere, uygulamasını Kasım ayında “kapattığını” duyurmuştu.

Sphere

Sphere, yalnızca özellikleriyle değil aynı zamanda uygulamayı çevreleyen teknoloji endüstrisi yıldız gücüyle de dikkat çekiyor. Şirket, gençliğinde bile dikkat çeken bir seri girişimci olan Nick D’Aloisio’nun ürünü. Oldukça da yüksek yatırımlar almıştı. Airbnb ve Tinder’ın kurucuları uygulamaya daha önce yatırım yapanlar arasında dikkat çeken isimlerden. Sphere, Twitter’a satıldığında sadece 20 çalışanla ufak bir kuruluş ancak yine de satın alma öncesinde Twitter’ın uygulama hakkında yüksek umutları vardı.

 

Twitter, bu satın alma ile DM ve sohbetlerinde gelişmeler yapılmasını umuyor. Twitter, son enerjisinin çoğunu DM’lere aktardı ve içerik oluşturucuların topluluklar oluşturmasına yardımcı olacak özellikler sundu. Twitter, Sphere’in odaklanmış topluluk özelliklerini kendi platformu için kullanacak ve Instagram’a ve özel mesajlaşma ve etkili figürlere dayanan diğer rakiplerine karşı daha iyi rekabet edebilecek. Twitter son yıllarda platformunu geliştirmek için yenilik üstüne yenilik yapıyor desek yanlış olmaz. Şirket enerjisini en iyi kullanıcı deneyimi sunmaya harcıyor.

Vikingler Amerika’yı Christopher Columbus’tan 500 yıl önce keşfetmiş!