Twitter siyasi lider hesaplarını silmek konusunda problem yaşıyor

Yayın tarihi: 17 Ekim 2019 Perşembe 12:01 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 12:01 pm

Twitter yönetimi şimdi bu konuya net kurallar koymaya karar verdi. Artık siyasi liderler ve tabi ki Trump, kafasına göre her istediğini yazamayacak.

Trump’ın veya diğer politik liderlerin tweet atarken, Twitter’ın genel kurallarına uymaması ve bazı saldırgan ifadeler kullanmaları herkesin tepkisini çekiyordu. Twitter bu liderlerin de yasaların ve kuralların üzerinde olmadığını dile getirse de hesapları engellemeye gücü yetmiyordu.

Ancak şimdi Twitter yeni yönetimi yeni kararlar aldı. Buna göre kişilere yönelik açık ve net hakaret veya şiddet ifadeleri affedilmeyecek.

Yine de Twitter yöneticileri, her tweet’i ayrı ayrı değerlendirecke ve kamu yararına bilgi barındıran içerikleri silmemeye karar verebilecekler.

Bu “açık nokta” sayesinde Twitter’ın saldırgan ve hakaret içeren tweetlerini silmemek için kendilerine bahane bulabilecekleri düşünülüyor. Trump, Twitter hesabına hiçbir müdahale yapılmaması konusunda çok hassas.

İki yıl kullanılmayan telefonlar kapatılacak mı?

Twitter’ı, oturduğu yerden dünyayı yönetmek ve dünya piyasalarını manipüle etmek için kullanıyor. Kendisi de bu durumu kabul ediyor ve Başkanlık seçimlerini de attığı tweet’ler ile kazandığını sık sık dile getiriyor.