Twitter sahte Koronavirüs haberlerini engelliyor

Yayın tarihi: 5 Şubat 2020 Çarşamba 9:41 am - Güncelleme: 5 Şubat 2020 Çarşamba 9:41 am

Koronavirüs konusundaki bilgi kirlenmesini engellemek isteyen Facebook ve Google sahte haberlere karşı sert önlemler almıştı. Twitter sahte Koronavirüs haberleri konusunda ilk engeli Zero Hedge isimli haber sitesine koyduğunu duyurdu.

Söz konusu haber sitesi, Wuhan’da bir doktorun adını ve kişisel bilgilerini vererek, doktorun yeni tip Koronavirüs çeşitleri geliştirerek bunları silah olarak kullandığını duyurmuştu.

Koronavirüs

Doktorun adresi, fotoğrafı, kimlik bilgileri sosyal medyada yayılınca olay büyük bir lince dönüştü.

Sosya medyada büyük tepki çeken bu haber sonrasında, söz konusu doktora da ölüm tehditleri yağmaya başladı.

Ancak hem doktor, hem de Çin hükumeti bu haberleri yalanlarken, doktorun ölüm tehditleri alması da durumu daha ciddi hale dönüştürdü.

Bu gelişmelerin üzerine, Twitter mikrobog servisinde sahte virüs haberlerine karşı engelleme uygulaması yapacağını duyurdu ve Facebook ile Google’ın saflarına katıldı.

Zero Hedge sitesinin yaydığı haber sadece Coronavirüsü’ne karşı savaşan bir doktorun hayatını tehlikeye atmakla kalmıyor, ciddi bir komplo teorisinin de yayılmasına neden olduğu için tepki aldı.

Zero Hedge’in Facebook’ta da 670 bin kullanıcısı bulunuyor ve Facebook henüz bu kanalı engellemiş değil. Dolayısıyla haber sitesi yayınlarına devam ediyor.

Bu sırada İtalya’dan gelen haberler salgına karşı tedavi yönteminin buldunuğunu ve bir hastanın bu yöntemle iyileştirildiğini vurguluyor. Hastalık hakkındaki panik geçtikten sonra bu virüsün nasıl ortaya çıktığına dair çok daha fazla komplo teorisinin üretilmesi bekleniyor.

Redmi Note 8 Pro vs Oppo A9 2020 Hangisi daha iyi?