Twitter, iklim değişikliğini inkar eden reklamları yasakladığını duyurdu

Yayın tarihi: 24 Nisan 2022 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 10:02 pm

Twitter krizle ilgili bilimsel fikir birliğine aykırı olan yanıltıcı reklamlara, uygunsuz içerik politikası uyarınca platformda izin verilmeyeceğini söyledi.

Şirketin sürdürülebilirlik ekibinin liderleri bir blog yazısında, “İklim inkarcılığının Twitter’da para kazanmaması gerektiğine ve yanlış temsil eden reklamların öne çıkmaması gerektiğine inanıyoruz. İklim değişikliği hakkında yanıltıcı bilgilerin gezegeni koruma çabalarını baltalayabileceğinin farkındayız” ifadelerini kullandı.

iklim değişikliği

 

Platform, iklim değişikliği reklamlarının kuralları ihlal edip etmediğini, Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli gibi yetkili kaynaklardan gelen raporlara dayanarak değerlendireceğini söyledi. Şirket, önümüzdeki aylarda “Twitter’da gerçekleşen iklim görüşmelerine güvenilir, yetkili bağlam ekleme çalışmaları” hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacağını da sözlerine ekledi.

Bu hamle, Twitter’ın iklim değişikliğini ele almak için aldığı diğer bazı önlemlere dayanıyor. 2022’nin sonunda platform, veri merkezlerinde yalnızca karbon nötr güç kaynağı kullanmayı hedefliyor. Ayrıca bu yılın başlarında AB iklim anlaşmasına katıldı. Neticede küresel ısınma eskisinden çok daha ciddi bir tehdit haline gelmiş durumda ve herkesin bu konuyla ilgili elinden geleni yapması gerekiyor. En çok kullanılan sosyal medya platformlarının da bu konuyla ilgili hamle alması oldukça önem arz ediyor diyebiliriz. Farkındalığı arttırmak açısından yapılan her etki oldukça önemli sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle platformun bu hamlesi oldukça yerinde diyebiliriz.

Logitech Pop Emoji kablosuz mouse incelemesi