Twitter duyurdu: Türkiye’nin en çok konuşulan takımı ‘Beşiktaş’ oldu

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 11:29 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 11:30 pm

Sosyal medya platformu Twitter’da bu yıl Türkiye’de en çok konuşulan takım Beşiktaş olurken, en çok konuşulan sporcu ise ocak ayında hayatını kaybeden unutulmaz basketbolcu Kobe Bryant oldu.

2020 yılının sona ermesine günler kala Twitter yıl sonu verilerini açıkladı. Twitter’ın paylaştığı verilere göre yılın en çok konuşulan futbol takımı Beşiktaş oldu. Siyah – beyazlı kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe takip etti.

EN ÇOK TAKİPÇİ KAZANAN KULÜP: FENERBAHÇE

Verilere göre, Beşiktaş en çok etkileşim alan hesap olarak zirvede yer aldı. Siyah-beyazlılarla ilgili 10 milyonun üstünde “Tweet” atıldı. Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir de hakkında en çok “Tweet” atılan kulüpler sıralamasında 4. sırada yer buldu. Fenerbahçe ise 867 bin yeni takipçiyle 2020’de en çok takipçi kazanan kulüp oldu.

Basketbolda Türkiye’de en çok konuşulan takım NBA şampiyonu Los Angeles Lakers olurken, Renault Formula 1 takımı da motor sporlarında Twitter’da hakkında en çok sohbet edilen yarış takımı olarak ön plana çıktı.

EN ÇOK KONUŞULAN SPORCU: BLACK MAMBA

Türkiye’de hakkında en fazla tweet atılan sporcu, helikopter kazasında hayatını kaybeden unutulmaz ABD’li basketbolcu Kobe Bryant oldu.
Ocak ayında hayatını kaybeden Kobe Bryant ile ilgili Türkiye’de 1 milyonun üzerinde tweet paylaşımı yapıldı.

Unutulmaz basketbolcuyu, Galatasaray’a dönen Arda Turan, milli basketbolcu Cedi Osman, Galatasaraylı futbolcular Radamel Falcao ve Fernando Muslera izledi.

İlk 10’da ABD’li yıldız basketbolcu LeBron James, Galatasaraylı futbolcu Sofiane Feghouli, dünyaca ünlü futbolcular Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo ile geçen günlerde hayatını kaybeden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona yer aldı.

TERİM’İN TWEETİ EN ÇOK RETWEET ALAN 7. PAYLAŞIM

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in koronavirüse yakalandığını açıkladığı tweet 41 binden fazla retweet edilerek Türkiye’de en çok retweet alan paylaşımlar sıralamasında 7. basamakta yer buldu.

Twitter açıkladı; işte 2020’nin en çok konuşulanları…