Twitter Donald Trump hesabını tamamen kapattı

Yayın tarihi: 13 Şubat 2021 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 12 Şubat 2021 Cuma 7:48 pm

Tartışmaların merkezinde yer almaya devam eden Donald Trump Twitter hesabına ne olacak? Birçok kişi şu anda aynı soruyu soruyor. Hadi gelin cevabına birlikte bakalım.

ABD eski başkanı Donald Trump Twitter hesabına birçok paylaşım eklemişti. Bu paylaşımların önemli bir bölümü halkı adeta galeyana getirdi. Bu durum sosyal medya uygulamalarının gözünden kaçmadı. Hatta genellikle orta yolcu olması ile bilinen Facebook bile bu konuda önlem almıştı.

Sosyal medya platformlarının ortak tepkisi Donald Trump’ın hesabını kalıcı olarak kapatmak oldu. Ancak Twitter işi biraz daha ileriye taşıdı. Şirket bu hesabın Trump seçimi kazansa bile bir daha açılmayacağını söyledi.

Donald Trump Twitter

Dünyanın en çok kullanılan uygulamaları arasında yer alan Twitter Donald Trump ile ilgili son derece katı. Twitter yöneticilerinden Ned Segal tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa şirket bir daha o hesabı açmayacak. Böylece Twitter kalıcı olarak bu hesabı kapatmış oldu.

Dev uygulamanın uğraşması gereken çok büyük bir problem daha var. Hatırlayacağınız üzere Türkiye’de sosyal medya yasası olarak bilinen bir yasa kanun haline geldi. Böylece bütün sosyal medya uygulamalarının Türkiye’ye temsilci atamaları zorunlu bir hal aldı. Platform uygulayacağı bu işlemler ile birlikte Türkiye’den kovulabilir.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun attığı tweetler engellenmişti. Muhtemelen bu ve sosyal medya yasası Twitter platformunun başını belaya sokacak. Sizce Twitter tarafından uygulanan politikalar doğru mu?

The Last of Us dizisi için başroldeki isimler belirlendi