Twitter ’dan yanıltıcı içerik butonu

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2021 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 Perşembe 4:55 pm

Facebook ve Twitter, sosyal medya denilince akla gelen en önemli mecralar. Birbiriyle sürekli rekabet halinde olan bu iki şirketi aynı paydada buluşturan olay ise, ABD başkanlık seçimlerinde yeterli düzeyde tepki veremedikleri ve çok taraflı davranmaları oldu.

Kullanıcılarının bu haklı taleplerini daha fazla görmezden gelemeyen Twitter, çareyi “Yanıltıcı İçerik” butonunu geliştirmekte buldu.

Şirketten yapılan açıklamada, şu an için test aşamasında olan “Yanıltıcı İçerik” butonu, kullanıcıların doğru olmadıklarını düşündükleri içerikleri bildirebilmeleri için bir yol olacak. Bununla birlikte şu an itibariyle Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore ve Avustralya’da test edilen bu özellik, bu ülkelerdeki kullanıcıların da tamamına değil sadece bir kısmına sunulmuş vaziyette.

Twitter

 Bununla birlikte Twitter’dan yeni özellik hakkında gelen ilk açıklama da kafaları karıştıran cinstendi. Şirketten gelen açıklamada, bu butonun ne kadar aktif takip edileceğinin şimdilik bir soru işareti olduğu, bu yolla yapılan her şikayetin izlenmeyeceği ancak toplu bir şekilde böyle bir bildirim olması halinde, kesin olmamakla birlikte dikkate alınabileceği söylendi.

Yani kısaca Twitter, şu an bu özelliği koyuyoruz ancak bu konudaki şikayetlerinizi ne kadar dikkate alırız, hatta dikkate alır mıyız onu şimdilik biz de bilmiyoruz diyor. Bakalım bu özellik gerçekten tüm dünya genelinde hayata geçecek mi ve daha da önemlisi, bu buton günden güne yalan ve spam haberlerle iyice şişen Twitter dünyasını bir nebze de olsa rahatlatabilecek mi?

Huawei, akıllı telefon ‘tahtına’ geri dönmeyi hedefliyor!