Twitter CEO’su istifa etti!

Yayın tarihi: 29 Kasım 2021 Pazartesi 7:58 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2021 Salı 12:53 am

Twitter CEO’su Jack Dorsey istifa etti. İstifa haberinin ardından Dorsey’in yerine yeni CEO Parag Agrawal oldu.

Twitter CEO’su Jack Dorsey’in istifa haberi CNBC’de yer alırken, açılış öncesi işlemlerde şirketin hisseleri yüzde 10 artış kaydetti. Dorsey şu anda hem Twitter’ın hem de dijital ödeme şirketi Square’in CEO’su olarak görev yapmakta.

Twitter paydaşı Elliott Management, yatırım firması şirket yönetimiyle bir anlaşmaya varmadan önce 2020’de Jack Dorsey’i CEO olarak değiştirmeye çalışmıştı. Dorsey’in yerini kimin alacağı ise henüz belli değil.  Ancak istifa ederse, bir sonraki CEO, Twitter’ın agresif iç hedeflerini karşılamak zorunda kalacağı öğrenildi. Şirket, bu yılın başlarında, 2023’ün sonuna kadar 315 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşmayı ve yıllık gelirini en az ikiye katlamayı hedeflediğini bildirmişti. Konuya ilişkin Twitter, CNBC’nin yorum talebine ise yanıt vermedi.

Twitter, Dorsey’in yerine CEO olarak şirketin teknoloji sorumlusu Parag Agrawal’ın geçeceğini açıkladı. Dorsey, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “kimse duydu mu emin değilim ama Twitter’dan istifa ettim” diye yazdı.

 

TikTok fenomeni canlı yayında intihar etti!