Twitter bug hatası Hacker’ları harekete geçirdi

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2020 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2020 Cuma 5:25 pm

Android 8 ve 9 versiyonunu kullanan telefonlarda yaşanan güvenlik açığını kabul eden Twitter bug nedeniyle hacker’ların özel yazılımlar üzerinden, kullanıcıların DM’lerine ulaşmış olabileceğini de hatırlattı.

Twitter bug krizi ile çalkalandı. Ancak sosyal medya servisi şimdiye kadar, herhangi bir kullanıcının mesajlarına erişildiğine dair delil bulamadıklarını da açıkladı.

Twitter’a göre, kullanıcıların %96’sı Android işletim sistemi üzerinden sosyal medya servisini kullanıyor. Dolayısıyla Android uygulaması üzerinde yaşanan güvenlik problemi, çok önemli bir mesele.

Twitter bug

Açığı kapattığını da vurgulayan Android kullanıcıların artık güvende olduğunu da hatırlattı. Twitter, açıktan etkilenen kullancılara uygulama içinden uyarı göndererek, uygulamayı son versiyona güncellemelerini de hatırlattı.

Twitter’da son dönemde yaşanan güvenlik sorunları ise servisin güvenilirliğini sorgulamaya açtı. Kısa süre önce ise eski ABD Başkanı, Bill Gates ve Elon Musk dahil, çok sayıda ünlü ve zengin insanın Twitter hesapları hack’lenmişti. Bu saldırıyı gerçekleştiren hacker grubunun liderinin ise 17 yaşında ABD’li bir hacker olduğu ortaya çıkmıştı. Söz konusu hacker şu anda tutuklu ve mahkemeye çıkacağı günü bekliyor. Ancak Twitter’daki güvenlik açıkları ardı ardına gelmeye devam ediyor.

Peki siz Android sistemi üzerinde Twitter kulanıyor musunuz? Uygulamadan bu konuda bir uyarı aldınız mı? Uygulamanızı güncellediniz mi? Özel mesajlarınızın okunduğuna dair şüpheli olaylar yaşadınız mı?

Galaxy Tab S7 ve S7 Plus tanıtıldı! İşte özellikleri!