Twitter bot hesap oranı endişe yaratıyor

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 2:26 pm

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Twitter bu aralar çok fazla tartışma konusu oldu. Nisan ayının sonlarında Twitter platformunu satın almak üzere harekete geçen Elon Musk bir sürpriz yapmıştı.

Yaptığı bu sürprizde Twitter içerisinde yer alan bot hesapların oranının yüzde 5 olmadığını söyledi. Ona göre Twitter içerisinde yer alan bot hesapların oranı tahmin edilenden çok daha fazla. Elon Musk Twitter’da yer alan bot hesapların oranının tespit edilmesi için çalışma başlattığını söyledi.

Bu yeni araştırma ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Detaylara baktığımızda aslında Elon Musk bu konuda haklı gibi görünüyor. Mesela kendisinin 92 milyon takipçisinin yaklaşık olarak 64 milyonu sahte olma ihtimaline sahip. Sadece bu bile olayın boyutlarını gözler önüne seriyor.

Twitter

Konuyla ilgili SparkToro ve Followerwonk tarafından bazı açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalara baktığımızda son 90 gün içinde aktif olan bazı hesaplar ele alındı. Ayrıca bot hesap ile gerçek hesap arasındaki oranın ne boyutta olduğu ortaya çıkarıldı.

Yapılan araştırmalar sonucunda Twitter platformunun yaklaşık olarak yüzde 19,42 oranında bot hesaba sahip olduğu ortaya çıktı. Sadece bu bile olayı gözler önüne sermeye yetti. Yani gerçekten de Twitter içerisinde yer alan bot hesapların oranı yüzde 5’in altında değil.

Twitter içerisinde yer alan toplam sahte hesapların sayısının sürekli olarak arttığı ifade ediliyor. Bu durum önümüzdeki haftalarda daha büyük bir tartışma konusu olacak.

Razer Kraken V3 Pro: Haptic titreşimli kablosuz oyuncu kulaklığı