Twitter Bitcoin saldırısında genç hackera karşı 30 suçlama kabul edildi

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 5:39 pm

Yetkililer geçen yıl meşhur Twitter Bitcoin hackinin arkasındaki beyin olmakla suçlanan genç hacker Graham Ivan Clark’ı hapisle cezalandıracak. Genç hackera karşı 30 suçlama kabul edildi.

Anlaşmanın bir parçası olarak, Clark bir çocuk tesisinde üç yıl hapis cezası çekmeyi kabul etti. The New York Times ve Tampa Bay Times’a göre, Florida yasalarına göre “genç suçlu” olarak sınıflandırıldı. Böylece bir yetişkin olarak alacağı minimum 10 yıllık cezadan kurtulmuş oldu. Clark, çok sayıda yüksek profilli hesabı ele geçiren Twitter saldırısından birkaç hafta sonra, daha 17 yaşındayken diğer iki kişiyle birlikte Temmuz 2020’de tutuklandı. Geçen yıl 15 Temmuz’da, Başkan Barack Obama, Başkan Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Uber, Apple, Kanye West ve Jeff Bezos gibi ünlü belirli bir cüzdana gönderilen herhangi bir Bitcoin’i ikiye katlayacağını duyurmuştu. O sırada hackerlar 117.000 dolar Bitcoin almayı başardılar.

Twitter Bitcoin

Twitter, güvenlik ihlalini araştırdıktan sonra, faillerin bilgisayar korsancılığı yoluyla ele geçirilen hesaplara girdiğini duyurdu. Söz konusu failler Twitter çalışanlarını, hesapların kontrolünü ele geçirmek için kullandıkları bazı araçlarla hedeflemişlerdi. Bu araçlar onlara sadece hesap ayrıntılarını ve şifreleri değiştirme gücü vermedi, aynı zamanda hesap sahiplerinin DM’lerine erişim sağladı.  NYT, Clark ve yandaşlarının, daha sonra OGUsers forumunda binlerce kişiye sattıkları @dark gibi tek kelimelik veya sıra dışı kullanıcı adlarına sahip hesapları devralmak için Twitter’ın dahili sistemine erişimlerini kullandığını bildirdi. Böylece hackerlar taktiklerini yarı yolda değiştirdiler ve bunun yerine Bitcoin dolandırıcılığını yaptılar.

NYT’nin tutuklamanın ardından yayınladığı bir profile göre Clark, 2019’da Seattle merkezli bir teknoloji yatırımcısından Bitcoin çalarken yakalandı. Ancak küçük olduğu için tutuklanmadı. Clark tutuklandıktan sonra elindeki tüm Bitcoin’leri teslim etti. Anlaşmanın bir parçası olarak kanun yaptırımının izni veya denetimi olmaksızın bilgisayarları kullanmamayı kabul etti. Cezasının bir kısmını askeri tarzda bir eğitim kampında çekebilir. Ancak anlaşmanın şartlarını ihlal ederse 10 yıla kadar yetişkin hapishanesinde de kalabilir.

Uygun fiyatlı Galaxy A32 tanıtıldı! İşte özellikleri