Twitter beğenmeme butonunu kullanıma sunuyor

Yayın tarihi: 6 Şubat 2022 Pazar 2:00 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2022 Pazar 11:22 am

Sosyal medya devi Twitter şu anda dünya çapında genişlemeye devam eden yanıt düşürme özelliğini geçen temmuz ayında test etmeye başladı.

Twitter beğenmeme butonunu kullanıma sunuyor. Twittter kullanıcıları, bir tweete verilen yanıtlar için beğenme seçeneğinin yanında beğenmeme seçeneği de verilmiş, bu yanıt o tweet altında alt sıralara gönderilmişti. Bu özellik şimdilerde tüm dünyada test edilecek.

Twitter, “downvote” yani “beğenmeme” düğmesinin testini dünya genelinde belirli bir kullanıcı grubuna genişlettiğini duyurdu. Firma, geçtiğimiz temmuz ayındaki ilk denemelerden “olumlu geri bildirim” aldığını söyledi.

Twitter

Twitter tüm dünyada test edeceği beğenmeme seçeneği web’de kullanıma sunulacak ve yakında iOS ve Android’e gelecek. Ve bir kez aldığınızda, beğen düğmesinin yanında bulunan aşağı oka tıklayarak bir tweete verilen yanıtları olumsuz oylayabileceksiniz.

 

Ancak aşağı oy düğmesinin beğenmeme düğmesi olmadığını ve yanıtların sırasını değiştirmeyeceğini unutmayın. Tweetlere verilen olumsuz oylar herkese açık olarak gösterilmeyecek. Twitter, yalnızca şirketin kullanıcılarının ne tür içerik görmek istediğini anlamasına yardımcı olacağını görmek için bu uygulamayı yaptığını açıkladı.

Dünyaca popüler sosyal medya uygulaması Twitter deneyinden bazı bilgiler paylaştı. Sosyal medya şirketi, kullanıcılarının çoğunluğunun bir yanıtı saldırgan, alakasız ya da her ikisini birden buldukları için reddettiğini söyledi.

Olumsuz oy düğmesi, Twitter kullanıcıları tarafından görmek istemedikleri içeriği işaretlemek için de sıklıkla kullanılıyordu ve şirket, deneye katılanların olumsuz oylamanın “Twitter’daki konuşmaların kalitesini iyileştirdiğini” kabul ettiğini söyledi.

General Mobile GM22 inceleme