Twitter, bazı iPhone modelleri için uygulama desteğini sonlandırdı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2022 Salı 8:48 am - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 8:48 am

 Eski bir akıllı telefonu kullanmanın tek kötü yanı, akıllı telefonda bulunan mobil işletim sisteminin güncellemelerini alamamak değildir. Bundan belki de daha kötüsü, dünyanın en popüler mobil uygulama üreticilerinin, birer birer o modellerde kullanılan işletim sistemine verdikleri destekleri sonlandırmaları ve telefonun adeta çalışan uygulama bakımından yavaş yavaş sahra çölüne dönmesidir.

Tıpkı bir dönemin amiral gemisi iPhone 6’da olduğu gibi.

Bilindiği üzere Apple, 2014 yılında satışa sunduğu iPhone 6 modeli için güncelleme desteğini 2021 yılında sonlandırmış ve bu telefonlarda resmi olarak en son kullanılabilen işletim sistemi iOS 12 olarak kalmıştı. Bununla birlikte Apple’ın şu an iOS 15 ile yoluna devam ettiği düşünüldüğünde, iPhone 6 kullanıcılarının 3 seneden fazla bir zamandır güvenlik de dahil güncelleme desteği olmadan cihazlarını kullandıkları anlaşılıyor. Ancak artık bu cihazların miadının dolduğu gerçeği de Twitter tarafından yapılan açıklamayla bir kez daha görülmüş oldu.

twitter

 

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter yaptığı açıklamada, bundan sonra iOS 14 ve öncesi iPhone modellerinde Twitter uygulamasının çalışmayacağını bu cihazları kullanan kişilerin platformu kullanabilmek için tarayıcı üzerinden bağlanmaları gerektiğini ifade etti. Apple cephesinde ise iOS 13 güncellemesi alan bütün cihazlar iOS 14 ve15 güncellemelerini de aldıkları için iPhone 6S ve devamı için şimdilik bir sıkıntı yok ancak bu durumda kabak en son iOS 12’de kalanların yani iPhone 6’nın başında patlamış oldu.

Dünya genelinde iPhone kullanan akıllı telefon meraklılarının yaklaşık %63’ünün iOS 15 kullandığı ve sadece %7’lik kesiminin iOS 14’den önceki bir sürümün bulunduğu düşünüldüğünde açıkçası Twitter’ın bu hamlesi çok da mantıksız gibi görünmüyor.

Huawei P50 4G’yi, 5G’ye çevirip kullanabileceksiniz