Twitter anlaşması çıkılamaz bir hal almış durumda

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 8:30 am - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 3:11 pm

Elon Musk Twitter’dan bir kez daha veri istedi. Anlaşmayı bir an önce tamamlamak isteyen Twitter yönetimi bu ikinci isteği de kabul etti.

Elon Musk ile Twitter arasındaki anlaşma artık iyice içinden çıkılamaz bir hal almış durumda. İlk başta şirketi Elon Musk’a satmaya pek de niyetli olmayan Twitter yönetimi, sonunda Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifini kabul etmiş olsa da bu kez de Musk anlaşmayı tamamlamaya pek niyetli görünmüyor. Ancak anlaşmadan çekilmek istediğini de söylemiyor. Hatta daha geçenlerde Twitter çalışanları ile bir araya gelerek şirkete dair planları hakkında konuştu ve onlardan gelen soruları cevapladı. Bir gün şirketi alacak gibi duran Musk, ertesi gün tam tersi yönde bir açıklamada bulunabiliyor. Bu yüzden bu noktada Elon Musk Twitter flörtleşmesinin nasıl neticeye varacağını kestirmek neredeyse imkansız.

Elon Musk, Twitter

 

Bildiğiniz gibi Elon Musk Twitter yönetiminin sosyal medya platformundaki sahte ve bot hesapların sayısı hakkında dürüst davranmadığını öne sürmüş, şirketin bu konudaki detaylı verileri kendisine sunmasını istemişti. Twitter yönetimi başta Musk’ın bu isteğini yerine getirmemiş olsa da haftalar süren çıkmazın çözülmesi için sonunda Musk’ın isteklerine boyun eğdi ve Musk’ın istediği verileri kendisiyle paylaştı. Bu olayın ardından Musk’ın olumlu ya da olumsuz bir karara varacağı umuluyordu. Ancak öyle olmadı. Twitter anlaşmasını hala tamamlamayan, bunu yaparken 1 milyar dolarlık cezayı ödememek için anlaşmadan resmi olarak çekilmekten de kaçınan Musk, Twitter’dan bir kez daha veri istedi.

Twitter tarafından kendisine gönderilen verileri yetersiz bulan Elon Musk, avukatları aracılığıyla yeni bir talepte bulundu. Twitter yönetimi Musk’ın bu isteğini de yerine getirdi ve Musk’a daha fazla veri göndermeyi kabul etti. Bu sefer Twitter yönetiminin canlı API rakamları dahil neredeyse tüm verileri Musk ile paylaştığı söyleniyor. Bakalım gönderilen veriler bu kez yeterli olacak mı.

Yeni PlayStation Plus artık Türkiye’de