Twitter akış özelliği Instagram ile benzer olacak

Yayın tarihi: 9 Eylül 2021 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 8 Eylül 2021 Çarşamba 11:11 am

Sosyal medya platformları kimi zaman birbirlerinden özellik alabiliyor ve Twitter akış özelliği bunun en canlı örneklerinden bir tanesi. Genellikle Instagram ve TikTok arasında güçlü bir özellik alışverişi olduğunu biliyoruz. Ancak Twitter son dönemlerde hikayeler bölümü ile diğer sosyal medya platformlarına benzemeye başladı.

Bu durumdan bazı kullanıcılar şikayetçi. Özellikle Instagram ile çok yakın bir benzerliğinin olması büyük dikkat çekiyor. Twitter mobil uygulaması eklenecek olan yeni akış tasarımı ise bu düşünceye destek verecek nitelikte. Genellikle Twitter kullanan kişiler Instagram ile benzer olmak istemiyor.

Yeni gelecek olan bu akış özelliği görsellerin tam olarak görüntülenmesini sağlıyor. Normal şartlarda bazı görsellerin akışta tam olarak görüntülenmesi mümkün değil. Bu durumu tersine çevirmek isteyen Twitter önemli bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda yukarıdan aşağıya bir tasarım uyguladı.

Twitter akış özelliği

 

Yeni akış tasarımlarına bakıldığında Instagram keşfet ile büyük oranda benzer diyebiliriz. Bildiğiniz üzere Instagram platformunda da yukarıdan aşağıya doğru kaydırmanız mümkün. Böylece kullanıcılar uygulama içerisinde daha fazla zaman geçirebiliyor. Twitter bu özelliği kullanıcılar daha fazla site içerisinde zaman geçirirsin diye getirdi.

Microsoft hacker saldırıları Çin ve ABD’yi karşı karşıya getirdi: Vaziyet alın buralar karışacak

Twitter akış özelliği pek sevilmeyecek gibi görünüyor. Birçok kullanıcı kaydedilen tweetleri klasör haline getirmek istiyor. Bu özelliğin hızlı bir şekilde uygulamaya gelmesi gerektiğini düşünen kullanıcılar baskı yapıyor.