Twitter açıkladı; işte 2020’nin en çok konuşulanları…

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 2:02 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 2:06 pm

Twitter, 2020 yılında en çok da koronavirüs pandemisinin konuşulduğunu açıkladı. Twitter’ın açıkladığı verilere göre, kullanıcılar bu yıl en çok da ‘Covid-19’ ve türevlerinden oluşan konu etiketlerini paylaştılar. Ayrıca kullanıcıların Covid-19’la ilgili yapılan paylaşımları da 400 milyondan fazla kez retweet’lediği belirtildi.

2020 yılından en çok konuşulan koronavirüs pandemisi oldu. Twitter’ın açıkladığı verilere göre kullanıcılar en çok ‘Covid-19’ ve türevlerinden oluşan konu etiketlerini kullanarak paylaşımlar yaptılar. Ayrıca kullanıcılar, koronavirüsle ilgili yapılan paylaşımları da 400 milyondan fazla kez retweet’ledi.

2020’NİN EN POPÜLER PAYLAŞIMI CHADWICK BOSEMAN’IN ÖLÜM HABERİ

Black Panther’la özdeşleşen dünyaca ünlü oyuncu Chadwick Boseman’ın ölümü en çok konuşulan konu oldu. Beklenen ancak zamansız gerçekleşen ölümle ilgili yapılan resmi paylaşım, Boseman’ın ailesi tarafından, Boseman’ın Twitter hesabından yapılmıştı. Tüm zamanların en çok beğeni alan tweet’i olarak tarihe geçen paylaşım, haliyle 2020’nin de en popüler paylaşımı olmuş oldu. Bu paylaşım an itibarıyla 7.5 milyon beğeni, 2.1 milyon retweet aldı.

SİYASET, TWİTTER’IN GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ

2020’nin en popüler ikinci konu etiketi, ‘#BlackLivesMatter’ oldu. George Floyd adındaki bir kişinin ABD polisi tarafından öldürülmesi üzerine paylaşılmaya başlayan etiket, Twitter kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanıldı. Ayrıca George Floyd’un kendisi de Twitter’ın en popüler isimleri arasına girdi. Floyd’la ilgili atılan tweet sayısı, merhumun en çok konuşulan üçüncü kişi olmasını sağladı.

TRUMP 2020’NİN EN ÇOK KONUŞULAN İSMİ

ABD’deki seçim süreci de Twitter kullanıcılarının önemli bir gündem maddesi oldu. Donald Trump, 2020’nin en çok konuşulan ismi olarak tarihe geçti. Ancak seçimi kazanan Joe Biden, ‘en çok beğenilen tweet’ler alanında da Trump’ı alt etmeyi başardı. Biden’ın ekibinden Kamala Harris’in ‘We did it’ (Yaptık, başardık) paylaşımı, yılın en çok beğenilen tweetlerinden bir tanesi oldu. Bu paylaşım, an itibarıyla 3,3 milyon kullanıcı tarafından beğenilmiş durumda.