Twitch skandalını hangi olay ateşledi

Yayın tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 27 Ekim 2021 Çarşamba 7:11 pm

Oyun ya da teknoloji sektörünü az çok takip edenlerin de bildiği üzere son günlerde ortalık Twitch skandalı ile çalkalanıyor. Öncelikli olarak bilmeyenler için Twitch’ten biraz bahsedelim.

Aslında Twitch oyun severlere özel bir platformdu. Bu platformda oyuncular yayın açıyor, diğer oyuncular da onu izliyorlardı. Elbette sonralarda iş daha farklı boyutlara ulaştı. Öyle ki bir ara Twitch üzerinden Süper Lig maçlarını bile korsan olarak yayınlamaya kalktılar.

Twitch skandalı

Fakat bugün anlatacağımız skandal tam olarak bununla ilgili değil. Bu rezilliğin çok daha ötesinde bambaşka bir boyutta olan bir rezillik.

Twitch’te yayın yapan yayıncıları desteklemek için basit bir ödeme sistemi bulunuyor. Dilediğiniz yayıncıya belli miktarlarda ücretler bağışlayabiliyorsunuz. Üstelik bu ücretleri direkt olarak kredi kartlarınızla aktarabiliyorsunuz.

İşte olayın tam olarak koptuğu nokta burası. Bazı yayıncılar, kredi kartı hırsızlığına karışan çetelerle anlaşarak bu yolla para kazanıyorlarmış. Nasıl mı? Aslında düzenek gayet basit. Hırsızlar yayın ve bağış oranı belli bir seviyede olan yayıncılara çalıntı kartlar üzerinden bağış yapıp sonra bu paranın bir kısmını geri alıyorlarmış. İddialar bu yönde. Bakalım bu işin ucu nereye  varacak. Bekleyip göreceğiz.

Redmi Note 11 serisi hızlı şarj performansıyla göz kamaştırıyor